900 g kanafileed või kanakintsuliha
4 sl õli
1 tükeldatud sibul
0,75 sl vürtsköömneid
0,75 sl koriandriseemneid
1 tl soola
1 tl jahvatatud kollajuurt ehk kurkumit
1 tl ingveripulbrit
1,5 tl tšillipulbrit
1,5 sl garam masala vürtsisegu
1 tl musta pipart
400 g purk konservitud purustatud tomateid
4 sl ehk 60 ml vett
2 tükeldatud kartulit
Lõika kanaliha kuubikuteks. Haki sibul. Koori küüslauguküüned, aga jäta need terveks.
Kuumuta potis õli, siis lisa sibul. Hauta 7-8 minutit tasasel tulel, kuni sibul on pehme.
Lisa küüslauk, prae 2 minutit.
Lisa kõik vürtsid v.a. garam masala. Prae segades läbi.
Lisa kanalihakuubikud ja prae segades, kuni kanatükid on vürtsidega kaetud.
Siis lisa purustatud tomatid, vesi (sellega võid loputada tomatipurgi), puljongikuubik ja garam masala.
Lisa kuubikuteks lõigatud kartulid. Kata pott kaanega ja hauta, uni kartulid on pehme ja kana küps.
Retsept siit.
Ghorma (Afgaani kana)
Afganistanist pärit kanaroog, meenutab india kormat. Traditsiooniliselt tehakse seda tükeldatud kanaga, aga siin argiõhtusse sobiv kiirem versioon kanafileega või kintsulihaga.