Kadu Bouranee (Afgaani kõrvits)

Afgaani roog kõrvitsaga. Serveeri vürtsika Afgaani riisi (challaw) ja küüslaugu-mündi jogurtiga.

Kogus
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

6 sl võid või õli

1,4 kg keegelkõrvitsat või muud kõrvitsat (nt sugar pie)

1 suur sibul

4 küüslauguküünt

2,5 cm jupp ingverijuurt

1 sl kontsentreeritud tomatipastat

2 tl jahvatatud kollajuurt ehk kurkumit

2 tl jahvatatud koriandriseemneid

3 sl suhkrut

5 dl köögiviljapuljongit

Valmistamine

Koori kõrvits, lõika pikuti pooleks, eemalda seemned ja säsi. Lõika kõrvits 3-4 cm tükkideks. Haki sibul, peenesta küüslauk. Koori ja riivi/peenesta ingver. 

Kuumuta suurel praepannil 3 sl võid või õli. Lisa kõrvitsakuubikud ja prae segades 10 minutit, aeg-ajalt segades, kuni kõrvits on kuldpruun. Tõsta pann tulelt. 

Kuumuta paksupõhjalises potis ülejäänud või või õli keskmisel kuumusel. Lisa sibul ja hauta segades 10 minutit, kuni sibul on klaasjas ja pehme.

Lisa küüslauk ja ingver, prae segades minut aega.

Sega hulka tomatipasta, kollajuur, koriander, suhkur, köögiviljapuljong. Kuumuta keemiseni. 

Kui leem podiseb, siis lisa kõrvitsatükid. Alanda kuumust ning hauta tasasel tulel ilma kaaneta potis, kuni kõrvits on pehme, aga mitte veel pudrune (see võib võtta kuni 30 minutit, olenevalt kõrvitsa liigist). Sega aeg-ajalt ettevaatlikult. 

Serveeri sooja challaw-riisiga, kõrvale paku jogurtikastet. Garneeringuks sobib hakitud värske petersell, koriander või münt.  

Loe veel:

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR