Okra-tomatihautis

Bamies Me Domaties ehk kreeka ja küprose stiilis okrad ehk baamiad.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

450 g puhastatud noort okrat

4 sl kreeka oliiviõli

1 hakitud sibul

1 küüslauguküüs soovi korral

450 g kooritud ja tükeldatud küpset tomatit

1 loorberileht soovi korral

1 sidruni mahl või 2 sl punase veini äädikat

soola ja musta pipart

hakitud värsket peterselli soovi korral

Valmistamine

Pese okrad ja kuivata köögipaberiga.

Kuumuta paksupõhjalises potis oliivõli. Hauta hakitud sibul ja küüslauk õlis klaasjaks. Lisa okra, prae tasasel tulel 5 minutit. Lisa tomatid, loorberileht, sool, pipar ja sidrunimahl.

Hauta veel 15-20 minutit, kuni vedelik on paksenenud maitsvaks tomatikastmeks.

Loe veel:

Retsept on mugandatud austraallase Dorinda Hafneri raamatust "Tastes of Britain" 1998 (Bamies Me Domaties). Pildi tegi TSHEBURASHKA.

LISA KOMMENTAAR

Tsheburashka
postitatud 12.10.2011 11:35

Kasutasin konservokrat.

Karima
postitatud 28.09.2013 16:52

väga mõnus,olen oma elus saanud 3 korda bamia hautist ,seda egiptuses siis esimene kord oli supper ja mulle väga maitses ,teised korrad olid jubedad ,okra oli selline kleepuv ning limane plöga...peale seda ei suutnud ma okrat süüa nii 2 aastat. Nüüd selle retsepti järgi tehes tuli just selline hea nagu ma soovisingi! väga väga mõnus!