Kotlet Schabowy

Praetud ja paneeritud sealihašnitsel Poola moodi. Eriliseks teeb need kotletid sealihalõikude mitmetunnine leotamine piimas.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 x 250 g seafileed (2 umbes 2,5 cm viilu/eskaloppi)

250 ml piima

viilutatud sibulat

3-4 sl nisujahu

1 muna

100 g riivsaia

soola ja valget pipart

praadimiseks searasva

Valmistamine

Eemalda seafileelt kelmed ja liigne rasv. Siis tambi lihahaamriga õhemaks, umbes 5 mm/0,5 cm paksuseks. 

Aseta sealiha kaussi, lisa mõned sibulaviilud. Kalla peale piim ja lase jahedas vähemalt 2 tundi või kuni 24 tundi maitsestuda. 

Kuumuta searasv suurel praepannil (30 cm) keskmisel kuumusel. Rasva peaks pannil olema umbes 2-3 cm ehk korralikult. 

Klopi muna supitaldrikus lahti.

Pane teise supitaldriku sisse riivsai. 

Võta lihalõigud piima seest välja, patsuta liha hoolega kuivaks. Maitsesta soola-pipraga, kasta kergelt jahusse.

Siis kasta lihalõigud munasse, seejärel korralikult riivsaia sisse. 

Prae searasvas 2-2,5 minutit ühelt poolt ja 2-2,5 minutit teiselt poolt või kuni liha on küps ja pealt kenasti kuldne ja krõbe. 

Nipid ja soovitused:

  • Serveeri keedetud kartulite või kartulipudruga, praetud seente, hautatud kapsa või toorsalatiga. 

Loe veel:

Retsept siit jt allikatest. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR