2 x 250 g seafileed (2 umbes 2,5 cm viilu/eskaloppi)
250 ml piima
viilutatud sibulat
3-4 sl nisujahu
1 muna
100 g riivsaia
soola ja valget pipart
praadimiseks searasva
Eemalda seafileelt kelmed ja liigne rasv. Siis tambi lihahaamriga õhemaks, umbes 5 mm/0,5 cm paksuseks.
Aseta sealiha kaussi, lisa mõned sibulaviilud. Kalla peale piim ja lase jahedas vähemalt 2 tundi või kuni 24 tundi maitsestuda.
Kuumuta searasv suurel praepannil (30 cm) keskmisel kuumusel. Rasva peaks pannil olema umbes 2-3 cm ehk korralikult.
Klopi muna supitaldrikus lahti.
Pane teise supitaldriku sisse riivsai.
Võta lihalõigud piima seest välja, patsuta liha hoolega kuivaks. Maitsesta soola-pipraga, kasta kergelt jahusse.
Siis kasta lihalõigud munasse, seejärel korralikult riivsaia sisse.
Prae searasvas 2-2,5 minutit ühelt poolt ja 2-2,5 minutit teiselt poolt või kuni liha on küps ja pealt kenasti kuldne ja krõbe.
Retsept siit jt allikatest. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Kotlet Schabowy
Praetud ja paneeritud sealihašnitsel Poola moodi. Eriliseks teeb need kotletid sealihalõikude mitmetunnine leotamine piimas.