Marineeritud kurgid raudrohuga

Põnev viis kurkide purki panemiseks.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

5-6 avamaakurki

10 hariliku raudrohu lehte ja mõned õied

1 dl 10% äädikat (väkiviinaetikka)

2 dl roosuhkrut (nt demerara)

3 dl vett

1 tl koriandriseemneid

Valmistamine

Kuumuta potis vesi, äädikas, suhkur ja koriandriseemned keemiseni. Sega, kuni suhkur on sulanud. Võta tulelt ja lase jahtuda. 

Loputa raudrohu lehed ja õied, haki lehed, eralda õied, varred viska minema. 

Koori kurgid, lõika köögimandoliiniga või lihtsalt noaga õhukesteks viiludeks. Pane kurgid ja raudrohulehed ja -õied purki, kalla peale jahtunud marinaad.

Hoia külmkapis. 

Nipid ja soovitused:

  • Raudrohuõisi korja siis, kui need pole veel avanenud. Lehed korja taime alumisest osast - need on tugevama maitsega kui noored ja pisikesed lehed. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 07.01.2025 12:33

Täitsa toredad.