Soomlaste ja rootslaste armastatud "Janssons frestelse" veganversioon valmib suitsutofuga.
1 kg kartuleid
1-2 suuremat sibulat
300-400 g suitsutatud tofut
35 g kappareid (neto)
punt siledalehist peterselli
1 sidruni riivitud koor
3 hakitud küüslauguküünt
4-5 dl kaerakoort
soola ja musta pipart
Koori kartulid, lõika kangideks. Koori ja haki sibul. Pane need ahjuvormi, sega läbi.
Murenda peale suitsutofu, puista peale nõrutatud kapparid.
Maitsesta hakitud peterselli, riivitud sirunikoori, hakitud küüslaugu ja soola-pipraga, siis kalla peale kaerakoor. Sega kõik vormis läbi.
Küpseta 200-kraadise ahju keskosas või alumisel siinil umbes tund aega, kuni kartulid on küpsed.
Kõrvale paku toorsalatit.
Retsept siit.
Suitsutofu-kartulivorm
Soomlaste ja rootslaste armastatud "Janssons frestelse" veganversioon valmib suitsutofuga.