Suitsutofu-kartulivorm

Soomlaste ja rootslaste armastatud "Janssons frestelse" veganversioon valmib suitsutofuga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kartuleid

1-2 suuremat sibulat

300-400 g suitsutatud tofut

35 g kappareid (neto)

punt siledalehist peterselli

1 sidruni riivitud koor

3 hakitud küüslauguküünt

4-5 dl kaerakoort

soola ja musta pipart

Valmistamine

Koori kartulid, lõika kangideks. Koori ja haki sibul. Pane need ahjuvormi, sega läbi.

Murenda peale suitsutofu, puista peale nõrutatud kapparid. 

Maitsesta hakitud peterselli, riivitud sirunikoori, hakitud küüslaugu ja soola-pipraga, siis kalla peale kaerakoor. Sega kõik vormis läbi. 

Küpseta 200-kraadise ahju keskosas või alumisel siinil umbes tund aega, kuni kartulid on küpsed. 

Kõrvale paku toorsalatit. 

Nipid ja soovitused:

  • Algretseptis kasutati külmutatud kartuli-sibulasegu. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR