Pasta carbonara suitsutofuga

Suitsutofu annab vanakooli pasta carbonarale mõnusa meki.

Kogus
kahele kuni kolmele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

300 g suitsutatud tofu juustu (nt Jalotofu Kylmäsavu)

2 sl õli praadimiseks

3 küüslauguküünt

1 tl Dijoni sinepit

2,5 dl kaerakoort

soola ja musta pipart

300 g spagette

värsket peterselli

riivitud taimset parmesanilaadset juustu või maitsepärmi helbeid

Valmistamine

Keeda spagetid soolaga maitsestatud vees al dente.

Samal ajal haki küüslauk ja petersell peeneks. 

Võta suitsutofu pakist välja, patsuta köögipaberiga kuivemaks.  Riivi jämeda riiviga või haki väikesteks kuubikuteks. Kuumuta kuival pannil keskmisel kuumusel, kuni tofu muutub kuivemaks ja omandab kerge jume. 

Siis alanda kuumust, lisa õli ja prae 5-7 minutit, kuni tofu on kenasti kuldpruun ja krõbe. 

Lisa hakitud küüslauk ja prae veel minut aega segades. 

Lisa pannile kaerakoor ja sinep, maitsesta soola-pipraga ja lisa ka peterselli (veidi jäta kaunistuseks). Lase umbes 3 minutit podiseda, siis timmi maitse vajadusel veel soola-pipraga parajaks. 

Kurna spagetid, lisa kastme hulka. (Kui jätsid veidi pastakeeduvett alles, siis selle abil saad kastet vajadusel vedeldada). 

Serveerides puista peale riivitud (taimset) juustu või maitsepärmi, hakitud peterselli. Kõrvale paku rohelist salatit. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR