300 g suitsutatud tofu juustu (nt Jalotofu Kylmäsavu)
2 sl õli praadimiseks
1 tl Dijoni sinepit
2,5 dl kaerakoort
soola ja musta pipart
300 g spagette
värsket peterselli
riivitud taimset parmesanilaadset juustu või maitsepärmi helbeid
Keeda spagetid soolaga maitsestatud vees al dente.
Samal ajal haki küüslauk ja petersell peeneks.
Võta suitsutofu pakist välja, patsuta köögipaberiga kuivemaks. Riivi jämeda riiviga või haki väikesteks kuubikuteks. Kuumuta kuival pannil keskmisel kuumusel, kuni tofu muutub kuivemaks ja omandab kerge jume.
Siis alanda kuumust, lisa õli ja prae 5-7 minutit, kuni tofu on kenasti kuldpruun ja krõbe.
Lisa hakitud küüslauk ja prae veel minut aega segades.
Lisa pannile kaerakoor ja sinep, maitsesta soola-pipraga ja lisa ka peterselli (veidi jäta kaunistuseks). Lase umbes 3 minutit podiseda, siis timmi maitse vajadusel veel soola-pipraga parajaks.
Kurna spagetid, lisa kastme hulka. (Kui jätsid veidi pastakeeduvett alles, siis selle abil saad kastet vajadusel vedeldada).
Serveerides puista peale riivitud (taimset) juustu või maitsepärmi, hakitud peterselli. Kõrvale paku rohelist salatit.
Retsept siit.
Pasta carbonara suitsutofuga
Suitsutofu annab vanakooli pasta carbonarale mõnusa meki.