Võileib suitsumakrelliga

Veidi luksusikum smørrebrød.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 muna

4 sl hapukoort

2 sl majoneesi

0,5 sl riivitud värsket mädarõigast

0,5 tl sinepit

soola ja musta pipart

8 viilu rukkileiba

lehtsalatit

4 suitsutatud markellifileed ehk skumbriafileed

100 g merivarblasemarja vm kalamarja

peotäis värsket harakputke

Valmistamine

Keeda mune 7 minutit, siis jahuta külmas vees. Koori munad, lõika pikuti pooleks. 

Sega hapukoor, majonees, riivitud mädarõigas, sinep, sool-pipar kausis omavahel.

Loputa salatilehed, kuivata, siis aseta rukkileivaviiludele. 

Rösti leivaviilud kergelt. Määri peale hapukoorekreem, siis salatileht, siis suitsumakrell ehk skumbria, munapoolik ja seejärel merivarblase mari. 

Kaunista harakputkelehtedega, serveeri. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR