Veidi luksusikum smørrebrød.
4 muna
4 sl hapukoort
2 sl majoneesi
0,5 sl riivitud värsket mädarõigast
0,5 tl sinepit
soola ja musta pipart
8 viilu rukkileiba
lehtsalatit
4 suitsutatud markellifileed ehk skumbriafileed
100 g merivarblasemarja vm kalamarja
peotäis värsket harakputke
Keeda mune 7 minutit, siis jahuta külmas vees. Koori munad, lõika pikuti pooleks.
Sega hapukoor, majonees, riivitud mädarõigas, sinep, sool-pipar kausis omavahel.
Loputa salatilehed, kuivata, siis aseta rukkileivaviiludele.
Rösti leivaviilud kergelt. Määri peale hapukoorekreem, siis salatileht, siis suitsumakrell ehk skumbria, munapoolik ja seejärel merivarblase mari.
Kaunista harakputkelehtedega, serveeri.
Retsept mugandatud siit.
Võileib suitsumakrelliga
Veidi luksusikum smørrebrød.