Kana-pestopirukad

Punase pesto ja kanaga väikesed lehttainapirukad

Kogus
4 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

300 g lehttainast

4 tl punast pestot

200 g kanafileed

1 tomat

värsket basiilikut

1 Mozzarella juustu pall

soola ja musta pipart

praadimiseks võid või õli

määrimiseks muna

Valmistamine

Kuumuta ahi 200°C (pöördõhuga 180°C).

Maitsesta kanafilee soola-pipraga, siis prae pannil õlis või võis mõlemalt poolt kuldseks ja küpseks. Võta tulelt, lõika viiludeks. 

Lõika tomat ja mozzarella viiludeks. 

Rulli lehttainas lahti, lõika 8 võrdse kujuga tükiks. Neljale võid noaga sisselõiked keskele teha (need lähevad "kaanteks"). 

Määri ülejäänud neljale tainatükile pestot, siis jaota peale kana, tomat ja mozzarella. Laota peale värsked basiilikulehed.  

Tõsta peale ülejäänud tainaplaadid, suuru servad kahvliga tugevasti kokku. Pintselda pealt munaga. 

Küpseta ahjus umbes 20 minutit või kuni pirukad on kuldsed. 

Serveeri näiteks värske salatiga. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR