300 g lehttainast
4 tl punast pestot
200 g kanafileed
1 tomat
värsket basiilikut
1 Mozzarella juustu pall
soola ja musta pipart
määrimiseks muna
Kuumuta ahi 200°C (pöördõhuga 180°C).
Maitsesta kanafilee soola-pipraga, siis prae pannil õlis või võis mõlemalt poolt kuldseks ja küpseks. Võta tulelt, lõika viiludeks.
Lõika tomat ja mozzarella viiludeks.
Rulli lehttainas lahti, lõika 8 võrdse kujuga tükiks. Neljale võid noaga sisselõiked keskele teha (need lähevad "kaanteks").
Määri ülejäänud neljale tainatükile pestot, siis jaota peale kana, tomat ja mozzarella. Laota peale värsked basiilikulehed.
Tõsta peale ülejäänud tainaplaadid, suuru servad kahvliga tugevasti kokku. Pintselda pealt munaga.
Küpseta ahjus umbes 20 minutit või kuni pirukad on kuldsed.
Serveeri näiteks värske salatiga.
Retsept mugandatud siit.
Kana-pestopirukad
Punase pesto ja kanaga väikesed lehttainapirukad