Kreeka orzo salat

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

3 sl punaveiniäädikat

2 sl värskelt pressitud sidrunimahla

80 ml oliiviõli

0,5 tl küüslaugupulbrit

1 tl kuivatatud punet

0,25 tl soola

450 g (gluteenivabu) orzo makarone

1,2 dl kivideta Kalamata oliive + 2 sl oliivisoolvett

80 ml hakitud punast sibulat

1 väikesteks kuubikuteks lõigatud pikk kurk

5 dl poolitatud kirsstomateid

1 hakitud kollane/oranž paprika

1,2 dl murendatud fetajuustu

värsket punet kaunistuseks

Valmistamine

Kuumuta suures potis soolaga maitsestatud vesi keemiseni. Lisa orzo ja keeda vastavalt pakendi juhistele al dente - ja siis veel minut aega otsa. Nõruta, siis loputa külma vee all ja nõruta seejärel hoolega.

Siis sega suures kausis salatikastme ained omavahel. Lisa poolitatud oliivid, hakitud punane sibul. Lisa veidi oliivikonservivedelikku, siis sega läbi.

Sega hulka orzo, siis tükeldatud kurk, tomat ja paprika. Sega, maitsesta vajadusel veel soolaga. 

Vahetult enne serveerimist sega õrnalt juurde fetajuust. Kaunista värske punega. 

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR