3 sl punaveiniäädikat
2 sl värskelt pressitud sidrunimahla
80 ml oliiviõli
0,5 tl küüslaugupulbrit
1 tl kuivatatud punet
0,25 tl soola
450 g (gluteenivabu) orzo makarone
1,2 dl kivideta Kalamata oliive + 2 sl oliivisoolvett
80 ml hakitud punast sibulat
1 väikesteks kuubikuteks lõigatud pikk kurk
5 dl poolitatud kirsstomateid
1 hakitud kollane/oranž paprika
1,2 dl murendatud fetajuustu
värsket punet kaunistuseks
Kuumuta suures potis soolaga maitsestatud vesi keemiseni. Lisa orzo ja keeda vastavalt pakendi juhistele al dente - ja siis veel minut aega otsa. Nõruta, siis loputa külma vee all ja nõruta seejärel hoolega.
Siis sega suures kausis salatikastme ained omavahel. Lisa poolitatud oliivid, hakitud punane sibul. Lisa veidi oliivikonservivedelikku, siis sega läbi.
Sega hulka orzo, siis tükeldatud kurk, tomat ja paprika. Sega, maitsesta vajadusel veel soolaga.
Vahetult enne serveerimist sega õrnalt juurde fetajuust. Kaunista värske punega.
Retsept mugandatud siit.
Kreeka orzo salat