200 g värsket spinat-ruutlehikut või spinatit
0,5 tl soola
1 muna
2 tl riivitud sidrunikoort
2 sl hakitud värsket tilli
2 sl hakitud värsket münti
2 sl hakitud talisibulat või rohelist sibulat
150 g fetajuustu
soola ja musta pipart
Lisaks:12-14 filotainalehte (nt Kanaki filo, 260 g)
3-4 sl sulatatud võid
Serveerimiseks:150 g hapukoort või Kreeka jogurtit
1 sl hakitud värsket tilli
1 sl hakitud värsket münti
1 sl sidrunimahla
Tõsta filotainalehed paar tundi varem toatemperatuurile sulama, aga ära pakki veel ava!
Kuumuta ahi 200 C.
Pese spinat-ruutlehikulehed, pane pannile kuumuta segades, kuni lehed on närtsitatud. Loputa külma vee all, siis pigista hästi kuivaks. Haki peeneks ja pane kaussi.
Lisa hakitud till, münt, roheline sibul, siis lisa muna, murenda juurde fetajuust. Maitsesta soola-pipraga ja sega läbi.
Rullikeste valmistamiseks ava filolehtede pakk ja tõsta lehed enda ette.
Pintselda pealmine leht kergelt sulavõiga, siis voldi tainaleht pooleks, et saad umbes A4 suuruse lehe. Keera lühem külg enda ette, tõsta piki serva kuhjaga supilusikatäis tainast, jättes servad u 1,5-2 cm ulatuses puhtaks.
Keera küljed täidisele, siis keera kõik rulli, nii et saad väikese “sigari”. Tõsta ahjuplaadile ja valmista samal moel ette ka ülejäänud rullid.
(Kui täidis peaks otsa saama, võid täita sigarid juustuga, õuna-kaneeliseguga või muu meelepärasega).
Pintselda ahjuplaadile asetatud “sigarid” kergelt sulavõiga. Siis küpseta 200-kraadises ahjus u 12-15 minutit, kuni need on kuldsed ja krõbedad.
Sega kokku kastme komponendid ja pane väikesesse kaussi. Söömiseks kasta fetajuustutäidisega rullikesed kastmesse ja naudi.
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu&Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Filotainarullid feta ja spinatiga
Krõbedad filotainarullid ehk “sigarid” peidavad endas särtsakat spinati- või spinat-ruutlehiku-, fetajuustu-, sidruni- ja ürditäidist. Rullikeste valmistamine võtab küll veidi aega, aga on tegelikult väga lihtne.