125 g pehmet võid
110 g suhkrut
4 muna
125 g sulatatud šokolaadi
100 g nisujahu
näpuotsaga soola
Koogi vahele:200 g kvaliteetset aprikoosimoosi
Glasuur:0,5 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort
150 g tumedat šokolaadi
Eralda munavalged munakollastest. Vahusta pehme või ja suhkur heledaks vahuks. Lisa pidevalt vahustades ükshaaval munakollased. Lisa jahtunud sulašokolaad ning sega ühtlaseks. Sega ettevaatlikult juurde jahu, sool ning vahustatud munavalged*.
Määri 20cm lahtikäiv koogivorm võiga ning vooderda küpsetuspaberiga.
Kalla tainas vormi, silu pealt ühtlaseks ning küpseta 180-kraadise ahju keskosas 35-40 minutit, kuni koogi keskele torgatud puutikk puhtaks jääb.
Lase koogil 15 minutit vormis jahtuda, siis libista restile jahtuma. Lõika kaheks kihiks.
Aseta alumine koogikiht alusele, määri aprikoosimoos koogile. Aseta teine koogikiht peale.
Sulata šokolaad vesivannis koos rõõsa koorega, sega ühtlaseks. Lase hetk jahtuda, siis vala koogile. Soovi korral jäta umbes 2-3 sl glasuuri alles ja kirjuta sellega tordipritsi abil koogile 'Sacher'.
Serveeri vahukoorega.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova
kas see 125 g šokolaadi tuleb siis kaheks jagada? pool tainasse ja pool katteks?
Glasuuriks ehk katteks on ju eraldi 150g tumedat šokolaadi ettenähtud.
See aprikoosimoos siin on nii hea lihtsalt!!! Üks lemmikutest šokolaadikookidest üldse!
Jälgisin täpselt retsepti. Selle tordi puhul on hea, et see on üsna kohe söömiseks (külmikus vaja oodata lihtsalt šokolaadi tahenemist). Parim samal päeval!
Sacher tort (lihtsam variant)
Sachertorte on kuulus Austria šokolaadikook. Siinkohal veidi lihtsustatud versioon. Kuna kook ise on üsna kuivapoolne, siis serveeri seda kindlasti vahukoorega.