Sacher tort (lihtsam variant)

Sachertorte on kuulus Austria šokolaadikook. Siinkohal veidi lihtsustatud versioon. Kuna kook ise on üsna kuivapoolne, siis serveeri seda kindlasti vahukoorega.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

125 g pehmet võid

110 g suhkrut

4 muna

125 g sulatatud šokolaadi

100 g nisujahu

näpuotsaga soola

Koogi vahele:

200 g kvaliteetset aprikoosimoosi

Glasuur:

0,5 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

150 g tumedat šokolaadi

Valmistamine

Eralda munavalged munakollastest. Vahusta pehme või ja suhkur heledaks vahuks. Lisa pidevalt vahustades ükshaaval munakollased. Lisa jahtunud sulašokolaad ning sega ühtlaseks. Sega ettevaatlikult juurde jahu, sool ning vahustatud munavalged*.

Määri 20cm lahtikäiv koogivorm võiga ning vooderda küpsetuspaberiga.

Kalla tainas vormi, silu pealt ühtlaseks ning küpseta 180-kraadise ahju keskosas 35-40 minutit, kuni koogi keskele torgatud puutikk puhtaks jääb.

Lase koogil 15 minutit vormis jahtuda, siis libista restile jahtuma. Lõika kaheks kihiks.

Aseta alumine koogikiht alusele, määri aprikoosimoos koogile. Aseta teine koogikiht peale.

Sulata šokolaad vesivannis koos rõõsa koorega, sega ühtlaseks. Lase hetk jahtuda, siis vala koogile. Soovi korral jäta umbes 2-3 sl glasuuri alles ja kirjuta sellega tordipritsi abil koogile 'Sacher'.

Serveeri vahukoorega

Nipid ja soovitused:

  • Munavalgeid on kõige parem lisada nii, et esmalt segad n-ö julge käega umbes kolmandiku vahustatud munavalgetest ülejäänud taina hulka, et seda pehmendada. Siis segad õrnalt juurde ülejäänud munavalgevahu, et kohevust säilitada.

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova

LISA KOMMENTAAR

kk
postitatud 22.07.2013 15:20

kas see 125 g šokolaadi tuleb siis kaheks jagada? pool tainasse ja pool katteks?

hundikene
postitatud 14.10.2015 09:15

Glasuuriks ehk katteks on ju eraldi 150g tumedat šokolaadi ettenähtud.

Kaare
postitatud 11.03.2021 17:06

See aprikoosimoos siin on nii hea lihtsalt!!! Üks lemmikutest šokolaadikookidest üldse!

Katrin Kiumiu
postitatud 20.03.2021 10:12

Jälgisin täpselt retsepti. Selle tordi puhul on hea, et see on üsna kohe söömiseks (külmikus vaja oodata lihtsalt šokolaadi tahenemist). Parim samal päeval!