Ahjukana röstitud kõrvitsaga

Ahjukana nagu ahjukana ikka, aga sel korral imeliselt aromaatse ja põneva Bengali-pärase maitsestusega kõrvitsaga.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1,5 kg jahutatud broilerkana

1 sl peenelt riivitud ingverit

2 sl oliiviõli

soola ja musta pipart

1 sidruni mahl

Lisaks:

600-800 g Hokkaido kõrvitsat või keegelkõrvitsat

2-3 sl oliivi- või päevalilleõli

1 sibul

2-3 küüslauguküünt

1 keskmise teravusega punane tšilli või 0,5 tl tšillipulbrit

2,5 cm jupp ingverijuurt

10 kardemonikupart või u 0,5 tl jahvatatud kardemoni

1 tl paprikapulbrit

2 tl jahvatatud koriandriseemneid

1 tl jahvatatud vürtsköömneid

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 220C.

Maitsesta kana seest ja väljast soola ja pipraga. Riivi ingver ja määri sellega kana seestpoolt kokku. Seo kanakoivad kokku, tõsta suurele ahjupannile. Nirista peale oliiviõli. Küpseta kana 220-kraadises ahjus umbes 20 minutit.

Samal ajal kõika kõrvits õhukesteks sektoriteks. Hokkaido kõrvitsalt eemalda seemned ja säsi, seda koorida pole vaja. Kui kasutad keegelkõrvitsat, siis eemalda seemned ja säsi ning koori kõrvitsasektorid.

Lõika sibul sektoriteks, haki küüslauk. Haki tšilli, riivi ingver.

Sega vürtsid omavahel.

Võta ahjupann ahjust välja, piserda 1 sl sidrunimahla kanale. Säti kõrvitsasektorid, sibul, küüslauk, tšilli ja vürtsisegu kana ümber pannile. Nirista peale õli ning sega, et kõik oleksid vürtsiseguga kaetud.

Pane veel 200-kraadisesse ahju umbes tunniks ajaks, köögivilju aeg-ajalt veidi segades, kuni kana on läbinisti küps ja köögiviljad kenasti kuldpruunid.

Serveeri. Kõrvale võid pakkuda veel näiteks hakitud värske mündi ning soolaga maitsestatud jogurtikastet.

Idee siit, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR