1,5 kg jahutatud broilerkana
1 sl peenelt riivitud ingverit
2 sl oliiviõli
soola ja musta pipart
1 sidruni mahl
Lisaks:600-800 g Hokkaido kõrvitsat või keegelkõrvitsat
2-3 sl oliivi- või päevalilleõli
1 sibul
2-3 küüslauguküünt
1 keskmise teravusega punane tšilli või 0,5 tl tšillipulbrit
2,5 cm jupp ingverijuurt
10 kardemonikupart või u 0,5 tl jahvatatud kardemoni
1 tl paprikapulbrit
2 tl jahvatatud koriandriseemneid
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
soola ja musta pipart
Kuumuta ahi 220C.
Maitsesta kana seest ja väljast soola ja pipraga. Riivi ingver ja määri sellega kana seestpoolt kokku. Seo kanakoivad kokku, tõsta suurele ahjupannile. Nirista peale oliiviõli. Küpseta kana 220-kraadises ahjus umbes 20 minutit.
Samal ajal kõika kõrvits õhukesteks sektoriteks. Hokkaido kõrvitsalt eemalda seemned ja säsi, seda koorida pole vaja. Kui kasutad keegelkõrvitsat, siis eemalda seemned ja säsi ning koori kõrvitsasektorid.
Lõika sibul sektoriteks, haki küüslauk. Haki tšilli, riivi ingver.
Sega vürtsid omavahel.
Võta ahjupann ahjust välja, piserda 1 sl sidrunimahla kanale. Säti kõrvitsasektorid, sibul, küüslauk, tšilli ja vürtsisegu kana ümber pannile. Nirista peale õli ning sega, et kõik oleksid vürtsiseguga kaetud.
Pane veel 200-kraadisesse ahju umbes tunniks ajaks, köögivilju aeg-ajalt veidi segades, kuni kana on läbinisti küps ja köögiviljad kenasti kuldpruunid.
Serveeri. Kõrvale võid pakkuda veel näiteks hakitud värske mündi ning soolaga maitsestatud jogurtikastet.
Idee siit, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Ahjukana röstitud kõrvitsaga
Ahjukana nagu ahjukana ikka, aga sel korral imeliselt aromaatse ja põneva Bengali-pärase maitsestusega kõrvitsaga.