6 sl tumedat pruuni suhkrut
2 sl sojakastet
2-3 purustatud või riivitud küüslauguküünt
veidi riivitud ingverit
2 tl seesamiõli
Kana:500 g kana pooltiibu
riivitud ingverijuurt
u 50 g maisitärklist
praadimiseks õli
Serveerimiseks:hakitud rohelist sibulat e. sibulapealseid
Kastme jaoks sega kõik ained potis ja kuumuta tasasel tulel, kuni suhkur on sulanud ja saad siirupja kastme. Võta pott tulelt.
Pane kana pooltiivad kaussi, riivi peale julgelt värsket ingverit, maitsesta kergelt soola-pipraga ja sega läbi. Lase soovi korral maitsestuda. Siis sega juurde maisitärklis ja vaata, et kõik kanatükid oleksid kenasti tärklisega kaetud.
Kuumuta suurel praepannil u 2 cm taimeõli keskmiselt tuliseks. Pane kanatiivad pannile ja prae neid 8-10 minutit, kuni kanatiivad on krõbedad ja kuldpruunid. Pööra neid praadimise ajal aeg-ajalt ringi.
Siis tõsta köögipaberiga kaetud taldrikule tahenema umbes 2 minutiks.
Kuumuta kaste uuesti kergelt läbi, sega juurde praetud kanatiivad. Kaunista seesamiseemnete ja viilutatud rohelise sibulaga. Serveeri.
Retsept mugandatud siit.
Tegin argiõhtusöögiks, kogu perele maitses väga! Mul ol 2x400 g kana pooltiibu, meie viieliikmeline pere oleks rõõmuga söönud veel rohkem (hetkel jagus 4 kana pooltiiba sööja kohta, ilmselt 5-6-7 oleks parem olnud). Mul oli hele muscovado suhkur sel korral, muu sama.
Praetud koreapärased kanatiivad
Põnev, aga tegelikult lihtne Korea söök. Sobivad hästi Rootsi lauale sõrmedega söömiseks, aga kindlasti pane siis kõrvale ka salvrätikud!