Seenepirukad

Väikesed seenetäidisega muretainapirukad.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

Taigen:

7 dl nisujahu

300 g margariini

1 tl soola

1 muna

1 tl äädikat

1 dl vett

Täidis:

1 l seeni

1 väike sibul

peterselli

praadimiseks õli

Valmistamine

Sega jahu, margariin ja sool. Lisa muna ja veega segatud äädikas.

Tükelda seened. Aseta pannile ja kuumuta. Lisa veidi õli, prae aeg-ajalt segades. Praadimise lõpupoole lisa tükeldatud sibul, petersell ja maitsesta soola ja pipraga.

Rulli tainas õhukeseks ning lõika ruutudeks. Tõsta tainatüki keskele täidis, ääred vajuta kinni.

Määri munaga ja küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit.

Retsept ilmus Seenekalendris 1997. Pildi teagi SEAKASS.

LISA KOMMENTAAR

Erka
postitatud 12.10.2007 18:48

Hõrgud pirukad tulid välja. Seened on juba iseenesest üli-ülimõnusad ja ümbristaigen küpses meeldivalt kihiliseks.

Seakass
postitatud 21.08.2010 21:20

Kõigile väga maitsesid. Pirukahunnik vähenes ennenägematu kiirusega :) Tainast jäi mul väga palju üle. Järgmine kord teen tainast vähem või täidist rohkem.