8,5 dl kana- või veisepuljongit
350 g kanapugusid
2 sl peekonirasva või õli
4 sl võid
225 g seahakkliha või sealihast toorvorsti
1,2 dl hakitud sibulat
1,2 dl hakitud varssellerit
1,2 dl hakitud rohelist (ja punast) paprikat
2 hakitud küüslauguküünt
1 tl paprikapulbrit
0,5 tl Cayenne'i pipart
3,6 dl pikateralist valget riisi
225 g hakitud kanamaksa
soola ja musta pipart
Kuumuta suures potis kanapuljong keemiseni. Lisa kanapugud, hauta tasasel tulel 30 minutit.
Siis tõsta kanapugud kurnlusikaga välja, haki hästi peeneks. Kanapuljong hoia alles.
Pane ahjupotti peekonirasv/õli ja 2 sl võid. Kuumuta keskmisel tulel, siis lisa seahakkliha ja hakitud kanapugud. Kuumuta aeg-ajalt segades, kuni hakkliha on pruunistunud.
Alanda kuumust. Lisa potti sibul, varsseller, paprika, küüslauk, sool-pipar, paprikapulber ja Cayenne. Sega, jätka hautamist 5-7 minutit või kuni köögiviljad on küpsed.
Lisa riis ja ülejäänud puljong. Kuumuta keemiseni. Kuumuta ahi 160C.
Kata pott kaanega, alanda kuumus miinimumini. Lase podiseda umbes 15 minutit või kuni riis on pehme.
Lisa ülejäänud 2 sl võid pannile, lisa hakitud kanamaks ja prae 3 minutit.
Lisa praetud kanamaks riisi hulka. Maitsesta soola-pipraga.
Kata pott kaanega ning pane 10 minutiks ahju.
Sega kahlviga kohevaks, siis serveeri.
Retsept siit.
Dirty rice
Serveeri seda Cajuni rooga tšillikastme, värske rohelise salati, hautatud lehtköögiviljade ja näiteks coleslaw-tüüpi salatiga.