Dirty rice

Serveeri seda Cajuni rooga tšillikastme, värske rohelise salati, hautatud lehtköögiviljade ja näiteks coleslaw-tüüpi salatiga.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

8,5 dl kana- või veisepuljongit

350 g kanapugusid

2 sl peekonirasva või õli

4 sl võid

225 g seahakkliha või sealihast toorvorsti

1,2 dl hakitud sibulat

1,2 dl hakitud varssellerit

1,2 dl hakitud rohelist (ja punast) paprikat

2 hakitud küüslauguküünt

1 tl paprikapulbrit

0,5 tl Cayenne'i pipart

3,6 dl pikateralist valget riisi

225 g hakitud kanamaksa

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta suures potis kanapuljong keemiseni. Lisa kanapugud, hauta tasasel tulel 30 minutit. 

Siis tõsta kanapugud kurnlusikaga välja, haki hästi peeneks. Kanapuljong hoia alles.

Pane ahjupotti peekonirasv/õli ja 2 sl võid. Kuumuta keskmisel tulel, siis lisa seahakkliha ja hakitud kanapugud. Kuumuta aeg-ajalt segades, kuni hakkliha on pruunistunud. 

Alanda kuumust. Lisa potti sibul, varsseller, paprika, küüslauk, sool-pipar, paprikapulber ja Cayenne. Sega, jätka hautamist 5-7 minutit või kuni köögiviljad on küpsed. 

Lisa riis ja ülejäänud puljong. Kuumuta keemiseni. Kuumuta ahi 160C.

Kata pott kaanega, alanda kuumus miinimumini. Lase podiseda umbes 15 minutit või kuni riis on pehme. 

Lisa ülejäänud 2 sl võid pannile, lisa hakitud kanamaks ja prae 3 minutit. 

Lisa praetud kanamaks riisi hulka. Maitsesta soola-pipraga.

Kata pott kaanega ning pane 10 minutiks ahju. 

Sega kahlviga kohevaks, siis serveeri. 

Nipid ja soovitused:

  • Tegelikult peaks Dirty Rice käima keedetud riisiga, aga retseptis oli keetmata riis. 
  • Seahakkliha asemel võib kasutada ka toorvorstide sisu, veisehakkliha, kalkunihakkliha või tükeldatud kanakintsuliha. 
  • Kui kanapugusid pole, siis võta hakkliha ja kanamaksa rohkem. 
  • Valmis roale võid peale puistada 3-4 sl hakitud peterselli
  • Valmis roog säilib külmkapis 3-4 päeva. 
  • Roa võib ka sügavkülmutada, aga kuumutades on riis üsna pudrune. 

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR