Granaatõunasiirupiga röstitud porgandid

USA toidukirjutaja Melissa Clarki retsept.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

500 g porgandeid

1 sl külmpressitud oliiviõli

soolahelbeid

näpuotsaga Türgi või Süüria tšillihelbeid (nt Aleppo) või Cayenne'i pipart

1 tl granaatõunasiirupit või 2 tl palsamiäädikat

2 sl hakitud värsket maitserohelist - nt

koriandrit või basiilikut või peterselli

Valmistamine

Kuumuta ahi 210°C.

Koori porgandid, lõika otsad ära, siis lõika pikuti neljaks või pooleks (olenevalt porgandite paksusest). 

Pane porgandid äärega ahjupannile, nirista peale õli, maitsesta soola, tšillihelveste või Cayenne'iga. Sega, siis laota porgandid ühekordse kihina laiali.

Küpseta 15 minutit, siis sega ja küpseta veel 10 minutit.

Võta ahjust välja, nirista peale granaatõunasiirup. Sega kergelt läbi, siis pane veel umbes 5 minutiks ahju või kuni porgandid on kuldsed ja pehmed. 

Puista peale maitseroheline (ideaalis koriander), siis serveeri. 

Tee ise:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR