Hapukapsas à l'Orange

See hõrk kapsas saab jõuluhõngu apelsinist ja Cointreau liköörist. Sobib imeliselt näiteks ahjupardi kõrvale.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg hapukapsast

50 g võid

1 sl soola

1 sl riivitud ingverijuurt

2 suure apelsini mahl (u 2,5 dl)

2.5 dl vett

5 sl ehk 75 ml Cointreau apelsinilikööri

1 apelsini riivitud koor

3-4 sl mett või kasesiirupit või vahtrasiirupit

Valmistamine

Sega kõik ained paksupõhjalises potis.

Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust, kata pott kaanega. Hauta tasasel tulel 2--3 tundi, olenevalt sellest, kui pehmet või krõmpsu kapsast Sa soovid.

Loe veel:

Inspiratsiooniks üks 2002. a avaldatud Imre Kose retsept, aga aastate jooksul timmitud. Kena pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

netcat
postitatud 03.01.2012 16:21

On tõesti hea kapsas. Taimemürgikartuses jätsin apelsinikoore ära, seetõttu apelsinimaitse nii selgelt tuntav polnud. Ka panin mett ainult 1 sl, seetõttu tuli vähem magusam kui nt õunamahlaga hautades. Aga ikka oli hea ja tõesti sobis hästi just pardi juurde.

Mari-Liis
postitatud 19.12.2009 22:17

Väga maitsev hapukapsas linnuprae juurde. Pakkusin pardi kõrvale, suurepärane! Muudatusi niipalju, et mett lisasin topeltkoguse ja hautasin 3 tundi- sai suussulav.

Triin28
postitatud 27.12.2014 19:57

Linnuliha juurde sobib väga hästi. Meile maitses.

juula
postitatud 09.12.2017 03:32

Ma panin huvi pärast törtsu konjakit ka. Väga head kapsad ja ega ei teagi, kas see konjak midagi üldse maitsele tegi :D

netcat
postitatud 27.12.2018 16:28

Grand Marnier ongi ju konjaki põhjal tehtud, niiet kui seda käepärast pole, võibki vabalt lihtsalt rohkem apelsini ja konjakit panna.

Kaare
postitatud 17.12.2020 13:38

Väga head kapsad!

Keisy
postitatud 07.05.2024 20:09

500 g kohta panin 1tl soola,tuli tulisoolane,1sl oleks liig