1 kg hapukapsast
50 g võid
1 sl soola
1 sl riivitud ingverijuurt
2 suure apelsini mahl (u 2,5 dl)
2.5 dl vett
5 sl ehk 75 ml Cointreau apelsinilikööri
1 apelsini riivitud koor
3-4 sl mett või kasesiirupit või vahtrasiirupit
Sega kõik ained paksupõhjalises potis.
Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust, kata pott kaanega. Hauta tasasel tulel 2--3 tundi, olenevalt sellest, kui pehmet või krõmpsu kapsast Sa soovid.
Inspiratsiooniks üks 2002. a avaldatud Imre Kose retsept, aga aastate jooksul timmitud. Kena pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
On tõesti hea kapsas. Taimemürgikartuses jätsin apelsinikoore ära, seetõttu apelsinimaitse nii selgelt tuntav polnud. Ka panin mett ainult 1 sl, seetõttu tuli vähem magusam kui nt õunamahlaga hautades. Aga ikka oli hea ja tõesti sobis hästi just pardi juurde.
Väga maitsev hapukapsas linnuprae juurde. Pakkusin pardi kõrvale, suurepärane! Muudatusi niipalju, et mett lisasin topeltkoguse ja hautasin 3 tundi- sai suussulav.
Linnuliha juurde sobib väga hästi. Meile maitses.
Ma panin huvi pärast törtsu konjakit ka. Väga head kapsad ja ega ei teagi, kas see konjak midagi üldse maitsele tegi :D
Grand Marnier ongi ju konjaki põhjal tehtud, niiet kui seda käepärast pole, võibki vabalt lihtsalt rohkem apelsini ja konjakit panna.
Väga head kapsad!
500 g kohta panin 1tl soola,tuli tulisoolane,1sl oleks liig
Hapukapsas à l'Orange
See hõrk kapsas saab jõuluhõngu apelsinist ja Cointreau liköörist. Sobib imeliselt näiteks ahjupardi kõrvale.