Rohelise tomati pirukas

Galette-tüüpi pirukas, mille täidises on rohelised tomatid.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Hapukoore-muretainas:

100 g võid

100 g hapukoort

180 g e. 3 dl nisujahu

0,25 tl soola

Täidis:

300-400 g rohelisi (ja poolküpseid) tomateid

4-5 sl riivitud parmesani juustu või muud kõvemat juustu

Määrimiseks:

1 muna + 1 sl vett

Valmistamine

Sulata või, sega juurde hapukoor, jahu ja sool. Sõtku ühtlaseks - tainas on enne jahutamist üsna pehme. Pane pooleks tunniks külmkappi.

Kuumuta ahi 200 C.

Lõika tomatid 3-4 cm viiludeks. Tõsta köögipaberile tahenema.

Võta hapukoore-muretainas külmkapist välja ja rulli kergelt jahusel küpsetuspaberilehel õhukeseks kettaks (läbimõõduga u 30-35 cm). Tõsta ahjuplaadile.

Puista pea kogu riivitud juust tainale, jättes servad 3-4 cm ulatuses puhtaks. Laota peale tomativiilud, siis pööra tainaserved täidisele.

Puista ülejäänud riivitud juust tomativiiludele, siis pintselda tainas pealt vähese veega lahti klopitud munaga.

Küpseta 25-35 minutit või kuni tainas on kuldpruun ja tomatid läbi küpsenud. Serveeri soojalt või jahtunult.

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR