100 g võid
100 g hapukoort
180 g e. 3 dl nisujahu
0,25 tl soola
Täidis:300-400 g rohelisi (ja poolküpseid) tomateid
4-5 sl riivitud parmesani juustu või muud kõvemat juustu
Määrimiseks:1 muna + 1 sl vett
Sulata või, sega juurde hapukoor, jahu ja sool. Sõtku ühtlaseks - tainas on enne jahutamist üsna pehme. Pane pooleks tunniks külmkappi.
Kuumuta ahi 200 C.
Lõika tomatid 3-4 cm viiludeks. Tõsta köögipaberile tahenema.
Võta hapukoore-muretainas külmkapist välja ja rulli kergelt jahusel küpsetuspaberilehel õhukeseks kettaks (läbimõõduga u 30-35 cm). Tõsta ahjuplaadile.
Puista pea kogu riivitud juust tainale, jättes servad 3-4 cm ulatuses puhtaks. Laota peale tomativiilud, siis pööra tainaserved täidisele.
Puista ülejäänud riivitud juust tomativiiludele, siis pintselda tainas pealt vähese veega lahti klopitud munaga.
Küpseta 25-35 minutit või kuni tainas on kuldpruun ja tomatid läbi küpsenud. Serveeri soojalt või jahtunult.
Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Rohelise tomati pirukas
Galette-tüüpi pirukas, mille täidises on rohelised tomatid.