2 Peipsi sibulat
500 g kaalikat
4 sl tudraõli või oliiviõli
250 g odrakruupe
1 l köögiviljapuljongit
suur peotäis peterselli
soola ja musta pipart
Kuumuta ahi 200C. Koori sibulad, lõika sektoriteks ja pane ahjuvormi.
Koori kaalikas, lõika suurteks kangideks ja pane ahjuvormi. Koori küüslauguküüned, paned ahjuvormi.
Nirista peale tudra- või oliiviõli, lisa rosmariinioksad ja maitsesta soola-pipraga. Sega kõik kergelt läbi, siis küpseta 200-kraadises ahjus umbes 45 minutit, aega-ajalt segades, kuni kaalikas on küps ja kenasti pruunistunud.
Samal ajal kuumuta potis puljong, lisa pestud kruubid ja keeda umbes 30 minutit, kuni kruubid on kas al dente ehk krõmpspehmed või täitsa pehmed.
Kurna kruubid, siis pane ahjupannile sibula-kaalika juurde ja sega läbi.
Puista peale värske petersell, maitsesta soola-pipraga ja serveeri.
Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Soe salat ahjukaalika ja odrakruupidega
See retseptiidee on Briti toidukirjutaja Nigel Slateri oma ja sai kohe suureks lemmikuks. Ideaalne salat talvisteks lõuna- ja õhtusöökideks, juhtumisi ka täiesti taimne.