Soe salat ahjukaalika ja odrakruupidega

See retseptiidee on Briti toidukirjutaja Nigel Slateri oma ja sai kohe suureks lemmikuks. Ideaalne salat talvisteks lõuna- ja õhtusöökideks, juhtumisi ka täiesti taimne.

Kogus
neljale kuni viiele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 Peipsi sibulat

500 g kaalikat

6 küüslauguküünt

4 sl tudraõli või oliiviõli

3 rosmariinioksa

250 g odrakruupe

1 l köögiviljapuljongit

suur peotäis peterselli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 200C. Koori sibulad, lõika sektoriteks ja pane ahjuvormi.

Koori kaalikas, lõika suurteks kangideks ja pane ahjuvormi. Koori küüslauguküüned, paned ahjuvormi.

Nirista peale tudra- või oliiviõli, lisa rosmariinioksad ja maitsesta soola-pipraga. Sega kõik kergelt läbi, siis küpseta 200-kraadises ahjus umbes 45 minutit, aega-ajalt segades, kuni kaalikas on küps ja kenasti pruunistunud.

Samal ajal kuumuta potis puljong, lisa pestud kruubid ja keeda umbes 30 minutit, kuni kruubid on kas al dente ehk krõmpspehmed või täitsa pehmed.

Kurna kruubid, siis pane ahjupannile sibula-kaalika juurde ja sega läbi.

Puista peale värske petersell, maitsesta soola-pipraga ja serveeri.

Loe veel:

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR