Maitseküllane trio - krõbe lavašš, ahjusoe veniv juust ja küüslaugune majonees.
1 õhuke lavašš
200 g majoneesi
2-3 tl sinepit
2 purustatud küüslauguküünt
hakitud värsket maitserohelist - nt
basiilikut või peterselli või tüümiani
250 g riivitud juustu
Laota lavašš ahjuplaadile laiali, vajadusel lõika servad ära, et lavašš paremini mahuks.
Sega kausis majonees, sinep ja purustatud küüslauk ning määri lavašile. Laota peale hakitud ürdid ja kata riivjuustuga.
Küpseta kuumusel 230 kraadi 15 minutit, kuni juust on kergelt pruunikas ja lavaši servad krõbedad.
Maitseb eriti hästi ahjusoojalt, kuid sobib söömiseks ka külmalt.
Andra Kalda retsept, mugandatud.
Ahjulavašš küüslauguse juustukattega
Maitseküllane trio - krõbe lavašš, ahjusoe veniv juust ja küüslaugune majonees.