Vürtsidega portveiniheeringas

Portveinimarinaadis jõuluvürtsidelt maitseväge saanud heeringas sobib hästi nii pidulauale sättimiseks kui ka jõulude ajal kinkimiseks. Lihtne valmistada ja vajab ainult veidi aega, et maitsed omavahel kooskõla saavutaksid. Idee on pärit Rootsi jõululaualt, kus erinevad marineeritud heeringad on alati aukohal olnud. Portveini asemel võid kasutada ka meie oma Põltsamaa Tõmmut või ka Põltsamaa kuldset.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g Viči traditsioonilist heeringat

10 cm jupp porrut õhukeste viiludena

1 punane sibul õhukeste poolratastena

värsket hakitud tilli

Marinaad:

2,5 dl veiniäädikat (6%)

1 dl ehk 85 g suhkrut

1 dl portveini

6-7 tera musta pipart

4-5 nelgitera

2 loorberilehte

Valmistamine

Kalla äädikas, suhkur, portvein, vürtsid ja loorberilehed väikesesse potti. Lase keeema tõusta ja sega, kuni suhkur on lahustunud. Jahuta.

Lõika Viči traditsiooniline heeringas suupärasteks tükkideks. Lao purkidesse kihti heeringas, porru, sibul ja hakitud till. Vala purki marinaad ja jäta paariks päevaks maitsestuma.

Loe veel:

Retsept ja pilt: Tuuli Mathisen/VICI

LISA KOMMENTAAR