Kui kasutad valmis viilutatud soolapeekonit, siis tõsta need lihtsalt küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kui kasutad soolata peekonilõike, siis maitsesta need esmalt kivisoola või soolahelvestega ja tõsta siis ahjuplaadile.
Küpseta 30-40 minutit, vahepeal lihalõike pöörates, kuni need on kuldsed ja parajalt krõbedad.
Haki rosmariin peeneks. Kui peekonilõigud on peaaegu küpsed - jäänud on veel 5-10 minutit - siis võta korra ahjust välja ja maitsesta rosmariini ja tšillihelveste/sõrmede vahel pudistatud roseepiprateradega.
Valmis lihalõigud tõsta mitmekordsele köögipaberile, et liigne rasv saaks imenduda.
Serveeri.
Nipid ja soovitused:
Peekonilõigud võib valmis küpsetada eelmisel päeval. Serveeri jahtunult või kuumuta korra ahjus läbi, et need oleksid krõbedamad.
Tegin Maks&Mooritsa soolapeekoni lõikudega, liiga krõbedaks ei lasknud ja kasutasin roseepipart. Väga mõnusad olid (kui, siis tsipa soolasedki).
Pille
postitatud 01.02.2024 08:31
Ma olen nüüd teinud mitu korda, nii soolapeekoni kui ka värske peekoniga, nii tšilliga kui ka roseepipraga, nii tüümiani kui ka rosmariiniga. Rosmariiniga meeldib rohkem, aga igal juhul väga mõnus lihtne lihalisand.
Peekonilõigud rosmariini ja roseepipraga
See lihtne roog sobib nii lisandiks kui ka eelroaks.