Peekonilõigud rosmariini ja roseepipraga

See lihtne roog sobib nii lisandiks kui ka eelroaks.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g paksult viilutatud (soola)peekonit (sea küljetükk)

kivi- või meresoola

1 sl hakitud värsket rosmariini

1-2 tl tšillihelbeid ja/ või roseepipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 200°C.

Kui kasutad valmis viilutatud soolapeekonit, siis tõsta need lihtsalt küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kui kasutad soolata peekonilõike, siis maitsesta need esmalt kivisoola või soolahelvestega ja tõsta siis ahjuplaadile. 

Küpseta 30-40 minutit, vahepeal lihalõike pöörates, kuni need on kuldsed ja parajalt krõbedad. 

Haki rosmariin peeneks. Kui peekonilõigud on peaaegu küpsed - jäänud on veel 5-10 minutit - siis võta korra ahjust välja ja maitsesta rosmariini ja tšillihelveste/sõrmede vahel pudistatud roseepiprateradega.

Valmis lihalõigud tõsta mitmekordsele köögipaberile, et liigne rasv saaks imenduda. 

Serveeri.

Nipid ja soovitused:

  • Peekonilõigud võib valmis küpsetada eelmisel päeval. Serveeri jahtunult või kuumuta korra ahjus läbi, et need oleksid krõbedamad.

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 18.01.2024 11:31

Tegin Maks&Mooritsa soolapeekoni lõikudega, liiga krõbedaks ei lasknud ja kasutasin roseepipart. Väga mõnusad olid (kui, siis tsipa soolasedki).

Pille
postitatud 01.02.2024 08:31

Ma olen nüüd teinud mitu korda, nii soolapeekoni kui ka värske peekoniga, nii tšilliga kui ka roseepipraga, nii tüümiani kui ka rosmariiniga. Rosmariiniga meeldib rohkem, aga igal juhul väga mõnus lihtne lihalisand.