Sinihallitusjuustuga lasanje

Soomlaste Valio AURA sinihallitusjuustuga maitsestatud hakklihalasanje.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g veisehakkliha

2-3 sibulat

4-5 küüslauguküünt

0,25 tl soola

2 x 400 g konservitud purustatud tomateid

2 dl vett

1 Knorr fond du Chef lihapuljongikontsentraat

1 tl jahvatatud musta pipart

0,5-1 dl hakitud värsket basiilikut

12 lasanjeplaati

330 ml 10% rõõska koort e. kohvikoort

2 x 170 g Valio AURA sinihallitusjuustu

Peale:

veel veidi Valio AURA sinihallitusjuustu

Valmistamine

Pruunista potis hakkliha, hakitud sibul ja hakitud küüslauk (kui hakkliha on väga taine, siis lisa praadimisel ka rasvainet). Maitsesta soolaga.

Lisa purustatud tomatid, siis "loputa" mõlemad purgid veega puhtaks ja lisa see potti (kokku 2 dl vett). Lisa puljongikontsentraat ja must pipar. Lase tasasel tulel podiseda mõned minutid. 

Tõsta pott tulelt, maitsesta basiilikuga. 

Lõika AURA juust viiludeks. 

Määri lasanjevormi põhja esmalt kiht hakklihakastet, siis peale AURA juustu viilud ja 0,75 dl kohvikoort. Aseta peale 3 lasanjeplaati.

Korda seda ülejäänud juustu, hakklihakastme, lasanjeplaatide ja kohvikoorega. Lõpus suru lasanje veidi kokku, siis kalla peale ülejäänud rõõsk koor.

Küpseta 175-kraadises ahjus umbes tund aega. (Soovi korral puista valmis lasanje peale veel sinihallitusjuustu). Lase lasanjel 10-15 minutit tõmmata, siis jaota portsjoniteks ja serveeri. 

Kõrvale paku rohelist värsket salatit. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR