600 g veisehakkliha
2-3 sibulat
4-5 küüslauguküünt
0,25 tl soola
2 x 400 g konservitud purustatud tomateid
2 dl vett
1 Knorr fond du Chef lihapuljongikontsentraat
1 tl jahvatatud musta pipart
0,5-1 dl hakitud värsket basiilikut
330 ml 10% rõõska koort e. kohvikoort
2 x 170 g Valio AURA sinihallitusjuustu
Peale:veel veidi Valio AURA sinihallitusjuustu
Pruunista potis hakkliha, hakitud sibul ja hakitud küüslauk (kui hakkliha on väga taine, siis lisa praadimisel ka rasvainet). Maitsesta soolaga.
Lisa purustatud tomatid, siis "loputa" mõlemad purgid veega puhtaks ja lisa see potti (kokku 2 dl vett). Lisa puljongikontsentraat ja must pipar. Lase tasasel tulel podiseda mõned minutid.
Tõsta pott tulelt, maitsesta basiilikuga.
Lõika AURA juust viiludeks.
Määri lasanjevormi põhja esmalt kiht hakklihakastet, siis peale AURA juustu viilud ja 0,75 dl kohvikoort. Aseta peale 3 lasanjeplaati.
Korda seda ülejäänud juustu, hakklihakastme, lasanjeplaatide ja kohvikoorega. Lõpus suru lasanje veidi kokku, siis kalla peale ülejäänud rõõsk koor.
Küpseta 175-kraadises ahjus umbes tund aega. (Soovi korral puista valmis lasanje peale veel sinihallitusjuustu). Lase lasanjel 10-15 minutit tõmmata, siis jaota portsjoniteks ja serveeri.
Kõrvale paku rohelist värsket salatit.
Retsept mugandatud siit.
Sinihallitusjuustuga lasanje
Soomlaste Valio AURA sinihallitusjuustuga maitsestatud hakklihalasanje.