2 tükeldatud porgandit
150 g tükeldatud kaalikat või naerist
2 tükeldatud sibulat
3 tükeldatud sellerivart
praadimiseks oliiviõli ja võid
1 purusttaud küüslauguküüs
1 kg kuubikuteks lõigatud hirveliha (nt kints, abatükk)
5 sl nisujahu
soola ja musta pipart
2 sl punasesõstraželeed või pihlakakeedist
450 ml kuiva punast veini (nt Rioja)
450 ml veisepuljongit
Kuumuta ahi 180C (pöördõhuga 160C).
Prae tükeldatud köögivilju või ja õli segus paksupõhjalises potis 4-5 minutit või kuni köögiviljad on kergelt kuldsed.
Lisa purustatud küüslauk ja prae veel minut aega.
Maitsesta jahu soola-pipraga, siis veereta lihatükke jahus.
Liha potti veel veidi õli ja võid. Siis prae lihatükke tugeval kuumusel aeg-ajalt segades, kuni liha on kenasti pruunistunud. Ära panni üle koorma, vajadusel pruunista lihatükke jaokaupa.
Tõsta liha ja köögiviljad kõrvale.
Lisa potti sõstraželee ja punane vein, kuumuta keemiseni. Kaabi poti põhjast spaatliga, et kõik lihatükid kätte saada.
Lisa potti puljong, siis lisa tüümianioksad, loorberileht, praetud liha ja köögiviljad. Maitsesta soola-pipraga, siis kuumuta keemiseni.
Kata pott kaanega, siis tõsta ahju ja lase umbes 1,5 tundi haududa või kuni liha on pehme.
Võta pott ahjust välja, vajadusel maitsesta uuesti soola-pipraga.
Retsept siit.
Šoti hirvelihahautis
Šoti koka Nick Nairni retsept (venison stew). Nairn soovitab seda rooga näiteks aastavahetuseks (Hogmanay).