1 kg kondiga-nahaga kanakoiba (kints+poolkoib)
1 l vett
1 tl soola
1 porgand
1 sibul
10 tera musta pipart
50 g võid või margariini
0,5 dl nisujahu
2 tl karripulbrit
0,5 dl sidrunimahla
2 dl kohvikoort või toidukoort
maitse järgi soola ja suhkrut
hakitud värsket peterselli
Pane kanakoivad ja vesi potti. Kuumuta keemiseni, koori pinnale tekkiv vaht. Siis lisa sool ja puljongikuubik.
Koori ja tükelda porgand ja sibul, lisa koos pipraterade ja loorberilehega potti. Kata pott kaanega ning keeda tasasel tulel umbes 45 minutit või kuni kanatükid on küpsed. Tõsta kanatükid lõikelauale, kurna leem mõttekannu (vaja oleks 6 dl kanakeeduleent).
Sulata
Sulata potis või või margariin, lisa jahu ja karripulber. Kuumuta segades minut aega. Siis kalla potti kanakeeduleem. Vispelda läbi ja keeda tasasel tulel umbes 10 minutit. Sega aeg-ajalt.
Puhasta samal ajal kanakoivad nahast ja luudest. Rebi liha väiksemateks tükkideks.
Pane kanaliha, sidrunimahl ja rõõsk koor potti. Maitsesta kaste soola-suhkruga, siis lase tasasel tulel 5 minutit podiseda.
Serveeri riisi või keedetud kartulite ja porganditega. Kõrvale sobib veel mustasõstramoos või -želee.
Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Ilse Metsamaa.
Tegin täna lastele, kiitsid taevani ja palusid varsti jälle teha. Puljongi jaoks ostsin 2 pakki kanatiibu ja 1 kanafilee, kõik mahedad (Kikerikii omad, olid poes soodukaga). Kasutasin vahukoort ja kõrvale pakkusin kartuleid ja keedetud spargelkapsast. Järgmine kord teen riisiga :)
Kanaviilokki ehk Soome kanakarri
Soomes populaarne koorene kanakaste. Tõeline retroretsept!