Kanaviilokki ehk Soome kanakarri

Soomes populaarne koorene kanakaste. Tõeline retroretsept!

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kondiga-nahaga kanakoiba (kints+poolkoib)

1 l vett

1 tl soola

1 kanapuljongikuubikut

1 porgand

1 sibul

10 tera musta pipart

1 loorberileht

50 g võid või margariini

0,5 dl nisujahu

2 tl karripulbrit

0,5 dl sidrunimahla

2 dl kohvikoort või toidukoort

maitse järgi soola ja suhkrut

hakitud värsket peterselli

Valmistamine

Pane kanakoivad ja vesi potti. Kuumuta keemiseni, koori pinnale tekkiv vaht. Siis lisa sool ja puljongikuubik. 

Koori ja tükelda porgand ja sibul, lisa koos pipraterade ja loorberilehega potti. Kata pott kaanega ning keeda tasasel tulel umbes 45 minutit või kuni kanatükid on küpsed. Tõsta kanatükid lõikelauale, kurna leem mõttekannu (vaja oleks 6 dl kanakeeduleent). 

Sulata 

Sulata potis või või margariin, lisa jahu ja karripulber. Kuumuta segades minut aega. Siis kalla potti kanakeeduleem. Vispelda läbi ja keeda tasasel tulel umbes 10 minutit. Sega aeg-ajalt.

Puhasta samal ajal kanakoivad nahast ja luudest. Rebi liha väiksemateks tükkideks. 

Pane kanaliha, sidrunimahl ja rõõsk koor potti. Maitsesta kaste soola-suhkruga, siis lase tasasel tulel 5 minutit podiseda. 

Serveeri riisi või keedetud kartulite ja porganditega. Kõrvale sobib veel mustasõstramoos või -želee. 

Nipid ja soovitused:

  • Komponendid: 3 küpset kanakoiba, 1 sl võid, 1 tl karripulbrit, 2 sl nisujahu, 3 dl vett, 1 kanafondiports, 1 dl toidu- või vahukoort, 1 sl sidrunimahla, 0,25 tl valget pipart.
    Tegemine: K-Marketi lehel on juhised valmis keedu- või grillikanaga valmistamiseks:  rebi kanaliha väiksemateks tükkideks. Kuumuta potis või, lisa karripulber. Siis sega juurde jahu ning siis vähehaaval vesi. Lisa puljongiekstrakt ja kuumuta kaste keemiseni; keeda mõned minutid. Sega kastme hulka rõõsk koor, sidrunimahl ja maitsesta valge pipraga. Lisa kanaliha, kuumuta läbi. Serveeri riisi ja mustasõstraželeega.

Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 28.02.2024 19:44

Tegin täna lastele, kiitsid taevani ja palusid varsti jälle teha. Puljongi jaoks ostsin 2 pakki kanatiibu ja 1 kanafilee, kõik mahedad (Kikerikii omad, olid poes soodukaga). Kasutasin vahukoort ja kõrvale pakkusin kartuleid ja keedetud spargelkapsast. Järgmine kord teen riisiga :)