VÕI 2 tõrukõrvitsat või kabotša kõrvitsat
3 sl valget misopastat
2 sl seesamiõli
1 sl riisiäädikat
1 tl vahtrasiirupit
1 sl õli
näpuotsaga tšillihelbeid
soola ja musta pipart
talisibulat või rohelist sibulat
1 sl musti ja valgeid seesamiseemneid
Kuumuta ahi 200C. Määri ahjuplaat kergelt õiga või kata küpsetuspaberiga.
Lõika Hokkaido kõrvitsalt mõlemast otsast viil maha. Siis lõika kõrvits pikuti pooleks ja uurista välja säsi ja seemned. Lõika seejärel kõrvitsapooled pooleks, siis veel kord pooleks ja siis veel kord pooleks. Kokku peaksid saama 16 kõrvitsasektorit.
Sega suures kausis misopasta, seesamiõli, riisiäädikas, vahtrasiirup, õli, tšillihelbed ja sool-pipar omavahel. Lisa kõrvitsasektorid ja sega käte abil kergelt läbi.
Siis laota kõrvits ahjuplaadile ühekordse kihina.
Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit. Siis pööra kõrvitsaviilud ümber ja jätka küpsetamist 15-20 minutit või kuni kõrvitsatükid on kenasti kuldpruunid ja seest pehmed.
Tõsta serveerimisvaagnale, puista peale roheline sibul ja seesamiseemned.
Retsept siit.
Misoglasuuriga Hokkaido kõrvits
Ahjus küpsetatud misomarinaadis kõrvits. Kasutqa Hokkaido kõrvitsat või asenda tõrukõrvitsa või kabotšaga.