Seened Jaapani moodi

Siin retseptis on kasutatud värskeid šiitake seeni, shimeji-seeni ja kuningservikuid.

Kogus
neljale kuni viiele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

2 sl (oliivi)õli

10 värsket šiitake seent

100 g kuningservikuid

150 g heledaid või tumedaid shimeji seeni

1 hakitud küüslauguküüs

veidi riivitud ingverijuurt

1 sl sojakastet

soola ja musta pipart

hakitud talisibulat või rohelist sibulat

Valmistamine

Kui šiitake-seente jalad on puised, siis lõika need maha ja viska komposti. Šiitaked lõika paksudeks viiludeks. Kuningservikud lõika viiludeks. Shimeji-seentelt lõika alumine ots ära, siis eralda seened üksteisest. 

Kuumuta õli pannil tugeval tulel. Lisa seened pannile ning prae mõned minutid, kuni seened on pehmenenud. 

Lisa hakitud küüslauk ja kuumuta minu aega. Lisa ingver ja sojakaste ning sega läbi. Maitsesta soola-pipraga, siis sega veel korralikult läbi. 

Puista peale roheline sibul ja serveeri. 

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta Tamari-sojakastet. 
  • Algretseptis oli kasutatud oliiviõli ja võid, aga jätsime või välja. 

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR