1 sl oliiviõli
1 hakitud sibul
2 hakitud küüslauguküünt
2 x 400 g purki konservitud kikerherneid
300-400 g tükeldatus keegelkõrvitsat või muskaatkõrvitsat või Hokkaido kõrvitsat
1 kuubikuteks lõigatud suurem kartul
750 ml köögiviljapuljongit
1 värske rosmariinioks või 0,25 tl kuivatatud rosmariini
soola ja musta pipart
Petersellipesto:peotäis hakitud värsket peterselli
1-2 hakitud küüslauguküünt
2-3 sl oliiviõli
näpuotsaga tšillihelbeid
soola ja musta pipart
Kuumuta õli suures potis, lisa hakitud sibul ja prae segades 5 minutit või kuni sibul pehmeneb.
Lisa kurkum, tšillihelbed ja küüslauk, kuumuta segades minut aega.
Lisa ülejäänud ained, maitsesta soolaga ja kuumuta keemiseni. Keeda tasasel tulel kaane all umbes 20 minutit. Sega aeg-ajalt.
Kui keegelkõrvits on pehme, siis tõsta pott sulelt. Eemalda rosmariinioks, maitsesta supp parajaks.
Serveerimisel nirista peale oliiviõli ja hakitud peterselli või veidi petersellipestot.
Petersellipesto jaoks sega kõik ained omavahel ühtlaseks möksiks.
Retsept mugandatud siit.
Tegime Viimsi seenioride kokandusringis "Hõbekulp". Väga mõnus supp, just parasjagu terav ja soojendav.
Tegin täna kodustele. 12-aastane poeg, kes oli küll väga näljane, sõi ka terve kausitäie :D Muidu see kikerhernes+kõrvits kooslus ilmselt väga peale ei läheks, aga suure näljaga kõlbas õnneks :D
Kõrvitsa-kikerhernesupp
Väga mõnus ja kergelt vürtsikas supp. Serveeri kas hakitud värske peterselliga või petersellipestoga.