Kõrvitsa-kikerhernesupp

Väga mõnus ja kergelt vürtsikas supp. Serveeri kas hakitud värske peterselliga või petersellipestoga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 sl oliiviõli

1 hakitud sibul

2 hakitud küüslauguküünt

1 tl kollajuurt ehk kurkumit

2 x 400 g purki konservitud kikerherneid

300-400 g tükeldatus keegelkõrvitsat või muskaatkõrvitsat või Hokkaido kõrvitsat

1 kuubikuteks lõigatud suurem kartul

750 ml köögiviljapuljongit

1 värske rosmariinioks või 0,25 tl kuivatatud rosmariini

soola ja musta pipart

Petersellipesto:

peotäis hakitud värsket peterselli

1-2 hakitud küüslauguküünt

2-3 sl oliiviõli

näpuotsaga tšillihelbeid

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta õli suures potis, lisa hakitud sibul ja prae segades 5 minutit või kuni sibul pehmeneb.

Lisa kurkum, tšillihelbed ja küüslauk, kuumuta segades minut aega.

Lisa ülejäänud ained, maitsesta soolaga ja kuumuta keemiseni. Keeda tasasel tulel kaane all umbes 20 minutit. Sega aeg-ajalt.

Kui keegelkõrvits on pehme, siis tõsta pott sulelt. Eemalda rosmariinioks, maitsesta supp parajaks.

Serveerimisel nirista peale oliiviõli ja hakitud peterselli või veidi petersellipestot. 

Petersellipesto jaoks sega kõik ained omavahel ühtlaseks möksiks. 

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 08.11.2023 09:02

Tegime Viimsi seenioride kokandusringis "Hõbekulp". Väga mõnus supp, just parasjagu terav ja soojendav.

Pille
postitatud 08.11.2023 19:48

Tegin täna kodustele. 12-aastane poeg, kes oli küll väga näljane, sõi ka terve kausitäie :D Muidu see kikerhernes+kõrvits kooslus ilmselt väga peale ei läheks, aga suure näljaga kõlbas õnneks :D