Mayak munad

“Mayak Gyeran” (마약계란, ingl. tõlkes "drug eggs") on Korea köögist pärit roog, pehme rebuga keedetud munad sojakastmemarinaadis.

Kogus
6 tk
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

6 muna (L)

1 sl lahjendatud äädikat

1 sl seesamiõli

Marinaad:

120 ml sojakastet

1 sl tumedat sojakastet

120 ml vett

4 sl ehk 60 ml suhkrut

2 hakitud küüslauguküünt

3 hakitud talisibulat

3 viilutatud punast või rohelist tšillikauna

1 sl seesamiseemneid

Valmistamine

Sega marinaadi ained omavahel.

Keeda munad. Selleks kuumuta potis vesi keemiseni, lisa äädikas. Siis pane munad õrnalt potti. Keeda 6 minutit, kui serveerid mune toatemperatuuril või 7 minutit, kui serveerid mune külmalt. Esimese 30 keetmis-sekundi ajal sega mune õrnalt ühes suunas - siis jääb munarebu väidetavalt täpselt keskele. 

Kui keeduaeg on läbi, siis pane munad jäävette, et nad edasi ei keeks. Kui munad on jahtunud, siis koori munad ettevaatlikult. 

Pane munad karpi, kalla peale marinaad. Lase üleöö külmkapis maitsestuda. 

Serveerimiseks lõika munad pikuti pooleks, nirista peale seesamiõli. 

Nipid ja soovitused:

  • Suhkru asemel võid kasutada ka mett, agaavinektarit vm magustajat.
  • Mayak munad säilivad 3-4 päeva külmkapis kinnises karbis. 
  • Ülejäänud marinaadi saad kasutada salatikastmena, dipikastmena pelmeenide jaoks või keeda kaste kokku ja kasuta glasuurkastmena. 

Loe veel:

Retsept siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR