Kõrvitsakotletid

Soolased kotletid riivitud kõrvitsa ja parmesaniga.

Kogus
8-10 tk
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

250 g puhastatud Hokkaido kõrvitsat või muud kõrvitsat

2 muna

1 dl riivitud parmesani juustu

4 sl nisujahu

4 küüslauguküünt

2 tl riivitud ingverijuurt

2 tl värsket või 1 tl kuivatatud rosmariini

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pese kõrvits. Hokkaido kõrvitsat pole koorida vaja, aga eemalda varreots ja alumine ots. Lõika kõrvits pikuti pooleks, eemalda seemned ja säsi. Siin läheb vaja 250 g puhastatud jämedalt riivitud kõrvitsat. 

Lisa riivitud kõrvitsale hakitud küüslauk ja riivitud küüslauk. Sega hoolega. Lisa hakitud rosmariin, riivitud parmesan ja maitsesta soola-pipraga. Viimasena sega juurde munad ja nisujahu. Soovi korral lase 30 minutit külmkapis tõmmata. 

Kuumuta praepann keskmisel kuumusel. Lisa pannile veidi õli, siis tõsta kotletisegu pannile ja prae kotlette 2-3 minutit ühelt poolt ja sama kaua teiselt poolt. 

Lase enne serveerimist köögipaberil veidi taheneda. 

Retsept siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR