Pese kõrvits. Hokkaido kõrvitsat pole koorida vaja, aga eemalda varreots ja alumine ots. Lõika kõrvits pikuti pooleks, eemalda seemned ja säsi. Siin läheb vaja 250 g puhastatud jämedalt riivitud kõrvitsat.
Lisa riivitud kõrvitsale hakitud küüslauk ja riivitud küüslauk. Sega hoolega. Lisa hakitud rosmariin, riivitud parmesan ja maitsesta soola-pipraga. Viimasena sega juurde munad ja nisujahu. Soovi korral lase 30 minutit külmkapis tõmmata.
Kuumuta praepann keskmisel kuumusel. Lisa pannile veidi õli, siis tõsta kotletisegu pannile ja prae kotlette 2-3 minutit ühelt poolt ja sama kaua teiselt poolt.
Lase enne serveerimist köögipaberil veidi taheneda.
Retsept siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Kõrvitsakotletid
Soolased kotletid riivitud kõrvitsa ja parmesaniga.