Scotch eggs

Briti kaubamaja Fortnum&Mason retsept. Väidetavalt müüsidki nemad esimesena "Scotch eggs" nimelist suupistet. Siin retseptis kasutatakse kanahakkliha.

Kogus
6 tk
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

3 sl oliiviõli

1 hakitud suur sibul

2 soolaga pastaks tambitud suurt küüslauguküünt

1 tl hakitud värskeid tüümianilehekesi

400 g kanahakkliha

7 muna (suurus M)

75 g nisujahu

75 g riivsaia

frittimiseks õli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta õli väikeses potis. Lisa sibul ja prae tasasel tulel 5 minutit. 

Lisa küüslauk ja tüümian. Kata pott kaanega, siis lase hästi tasasel tulel podiseda veel 20 minutit, kuni sibul on täitsa pehme ja klaasjas. Ära pruunista! Tõsta pott tulelt, lase jahtuda.

Pane toores kanahakkliha kaussi, sega juurde paretud sibul ja maitsesta soola-pipraga. (Võid kontrollida maitsestatust, praadides pannil 1 tl hakklihasegu - vajadusel lisa veel soola-pipart). 

Pane 6 muna kergelt mulisevasse vette keema ja keeda 6 minutit. Siis nõruta, lase jooksva külma veel all täielikult jahtuda. Siis kurna ja koori munad. 

Jaota hakklihasegu 6 võrdseks portsuks (vajadusel kasuta kaalu). Rulli iga ports kahe toidukilelehe vahel nii suureks, et saaksid hakksegu ümber muna mässida. 

Veereta munad kergelt jahus, siis mässi korralikult hakklihasegu sisse. 

Pane seitsmes muna kaussi ja klopi lahti. Pane ülejäänud jahu taldrikule. Pane riivsai taldrikule. 

Kasta hakklihasse mässitud munad esmalt jahusse, siis munasse ja siis riivsaia sisse. Pane ette valmistatud munad külmkappi tahenema tunniks ajaks.

Kuumuta õli fritüüris või sügavas potis 170C. Küpseta paneeritud mune kuumas õlis jaokaupa 7-8 minutit või kuni munad on sügavkuldsed ja hakkliha on läbi küpsenud. Lase köögipaberil liigsel rasval imbuda, siis serveeri soojalt.

Retsept siit. Scotch eggs ajaloo kohta loe siit ja siit.

LISA KOMMENTAAR