Miso-ingverilõhe kuumaõhufritüüris

Kogus
kahele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2,5 cm jupp ingverijuurt

1 küüslauguküüs

2 sl valget miso-pastat

1 sl (tamari) sojakastet

1 sl mett või vahtrasiirupit

2 tl röstitud seesami õli

soola ja musta pipart

2 x 170 g värsket lõhefileed portsjontükkidena

200 g punt brokoliinit

2 tl oliiviõli

Valmistamine

Koori ja riivi ingver peeneks, koori ja riivi küüslauguküüs. Lisa ingverile ja küüslaugule misopasta, sojakaste, vahtrasiirup/mesi, seesamiõli, umbes 0,25 tl soola ja veidi musta pipart. Vispelda segu ühtlaseks. 

Patsuta lõhetükid köögipaberiga kuivemaks, siis tõsta marinaadi sisse ja pööra kalatükke, et need oleks ühtlaselt marinaadiga koos. Pööra kalatükid nii, et nahk jääks ülespoole. Kata kauss/karp kaanega ning pane tunniks ajaks külmkappi maitsestuma.

Võta kala külmkapist välja, lase toatemperatuurni soojendada.

Kuumuta KUF ehk kuumaõhufritüür 180ºC.

Trimmi brokoliinid, pane kaussi. Nirista peale 2 tl oliiviõli, maitstesta soola-pipraga. Sega läbi. Pane brokoliini kuumaõhufritüüri restile ühekordse kihina. Küpseta umbes 7-8 minutit või kuni köögiviljad on krõmpspehmed ja kohati pruunistunud. Tõsta taldrikue, kata fooliumiga ja hoia soojas. 

Tõsta KUF-i ehk kuumaõhufritüüri temperatuur 200ºC. Määri rest kergelt õliga. 

Võta lõhefükid marinaadist välja ja tõsta kuumaõhufritüüri restile, nahk allpool. (Ülejäänud marinaadi enam vaja ei lähe). 

Küpseta 8-12 minutit või kuni lõhetükid on pealt kuldpuunid ja kahvel lõhetükist kenasti läbi läheb.

Serveeri köögiviljadega. 

Nipid ja soovitused:

  • Üle jäänud kala säilib kinnises karbis külmkapis kuni 2 päeva.
  • Kui Sul on kiire, siis piisab ka pooletunnisest marineerimisest. 

Loe veel:

Retsept siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa, kes pakkus kõrvale rohelist sparglit.

LISA KOMMENTAAR