Moyashi soba

Wagamama restoraniketi retsept.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

45 g päikesekuivatatud tomateid

0,5 sl miso-pastat

1 tl tšillipastat

800 ml köögiviljapuljongit

4 brokolinit

2 portsu ramen-nuudleid

1 sl õli

0,5 suvikõrvitsat

50 g suhkruherneid

0,25 porrut

4 rohelist sparglit

150 g mungoa idandeid

3 sl sojakastet

2 talisibulat

1 sl seesamiseemneid

Valmistamine

Trimmi brokolinid ja suhkruhernekaunad, lõika suvikõrvits ja porru pikuti pooleks ja seejärel tükkideks, viiluta spargel ja talisibulad diagonaalis.

Pane päikesekuivatatud tomatid, misopasta, tšillipasta ja 30 ml ehk 2 sl köögiviljapuljongit sügavasse kaussi. Püreesta saumikseriga ühtlaseks pastaks.

Blanšeeri brokolinit keevas vees 2 minutit, siis tõsta natukeseks jääkülma vette, siis nõruta.

Keeda ramen-nuudlid vastavalt pakendi juhistele, Siis nõruta ja pane 2 ramen-kausi sisse. 

Kuumuta vokk- või suur praepann tugeval tulel. Lisa õli ja kui õli on kuum, voki suvikõrvits, suhkruherned, porru, brokolini, spargel ja mungoaidandid läbi, aga jäta köögiviljad veel krõmpspehmeks. 

Lisa sojakaste, kuumuta segades läbi.

Kuumuta eraldi potis ülejäänud puljong tasase keemiseni. Lisa päikesekuivatatud tomati pasta ning vispelda ühtlaseks. Tõsta kuum puljong nuudlitele, nuudlid haruta söömispulkade abil lahti.

Siis tõsta peale vokitud köögiviljad, kõige peale puista talisibul ja seesamiseemned. 

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivabaversiooni jaoks kasuta riisinuudleid (rice stick noodles) ja Tamari sojakastet. 
  • Ramen-nuudlid on üldiselt munavabad ja sobivad ka veganitele. Vajadusel kontrolli koostisaineid. 

Loe veel:

Allikas: Wagamama Your Way: Fresh Flexible Recipes For Body And Mind.

LISA KOMMENTAAR