500 g kaalikat
150 g kuumsuitsutatud peekonikuubikuid
2 dl 20% rõõska koort e. toidukoort
2 muna
50 g riivitud parmesani juustu
soola ja musta pipart
hakitud värsket peterselli
Koori kaalikas, lõika u 1-1,5 cm paksusteks viiludeks. Siis lõika viilud omakorda köögiviljakoorijaga õhukesteks laastudeks, mis meenutavad tagliatelle-pastat.
Auruta kaalikaribad soolaga maitsestatud vee kohal või keeda soolaga maitsestatud vees al dente ehk krõmpspehmeks, siis nõruta ja pane ootele.
Sega kausis rõõsk koor, munad, riivitud parmesan ja sool-pipar.
Haki vajadusel peekon, koori ja haki küüslauk. Prae peekon pannil kuldseks ja krõbedaks, siis lisa küüslauk ja prae veel pool minutit.
Lisa kaalikaribad pannile, kuumuta läbi.
Lisa koore-muna-juustusegu. Sega kuumutades läbi, kuni kaste on läbi küpsenud, aga ikka veel kreemjas.
Serveerimisel puista peale riivitud parmesani, hakitud peterselli ja jahvata veskist ohtralt musta pipart peale.
Serveeri kohe!
Retsept on mugandatud siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Kaalika-carbonara
Põnev carbonara-kastmega kaalikaroog - nimelt on tavapäraste tagliatelle- vm pata asemel siin hoopis õhukesed kaalikaribad. Täitsa gluteenivaba!