Kaalika-carbonara

Põnev carbonara-kastmega kaalikaroog - nimelt on tavapäraste tagliatelle- vm pata asemel siin hoopis õhukesed kaalikaribad. Täitsa gluteenivaba!

Kogus
kahele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Valmistamine

Koori kaalikas, lõika u 1-1,5 cm paksusteks viiludeks. Siis lõika viilud omakorda köögiviljakoorijaga õhukesteks laastudeks, mis meenutavad tagliatelle-pastat. 

Auruta kaalikaribad soolaga maitsestatud vee kohal või keeda soolaga maitsestatud vees al dente ehk krõmpspehmeks, siis nõruta ja pane ootele. 

Sega kausis rõõsk koor, munad, riivitud parmesan ja sool-pipar. 

Haki vajadusel peekon, koori ja haki küüslauk. Prae peekon pannil kuldseks ja krõbedaks, siis lisa küüslauk ja prae veel pool minutit. 

Lisa kaalikaribad pannile, kuumuta läbi.

Lisa koore-muna-juustusegu. Sega kuumutades läbi, kuni kaste on läbi küpsenud, aga ikka veel kreemjas. 

Serveerimisel puista peale riivitud parmesani, hakitud peterselli ja jahvata veskist ohtralt musta pipart peale. 

Serveeri kohe!

Loe veel:

Retsept on mugandatud siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR