4 dl tatratangu (u 350 g)
350 g seakaelakarbonaadi
1 hakitud suur sibul
5 viilutatud küüslauguküünt
2 tükeldatud porgandit
6 sl kontsentreeritud tomatipastat (28%)
8 dl kanapuljongit
soola ja musta pipart
praadimiseks õli
4 sl hakitud värsket peterselli
Lõika sealiha õhukesteks viiludeks ja viilud seejärel 2-3 cm tükkideks – nii küpseb liha sama ruttu, kui tatar valmis saab.
Pruunista sealihakuubikud kuumal pannil väheses õlis mitmes jaos kuldseks, maitsesta soola-pipraga ja jäta ootele. Samas rasvas kuumuta pannil läbi porganditükid ja tõsta liha peale ootama.
Kuumuta poti põhjas veidi õli ja lisa hakitud sibul. Prae keskmisel kuumusel umbes 5 minutit, kuni sibul hakkab pehmenma.
Lisa viilutatud küüslauk ja prae veel keskmisel kuumusel, kuni sibula servad hakkavad pruunistuma.
Siis kalla potti kuiv tatar ja sega kuumutades minut aega.
Kalla peale kuum kanapuljong, lisa tomatipasta. Tõsta potti ka praetud lihakuubikud ja porgand. Sega läbi.
Kata pott kaanega ja keera kuumus veidi madalamaks. Hauta aeg-ajalt segades umbes 45 minutit, vajadusel lisa vahepeal sörts vett.
Maitsesta pilaff soola-pipraga ja katsu liha küpsust, kas on valmis või tahab veel minutit viis haududa.
Serveerimisel puista peale hakitud peterselliga.
Rita Osa retsept ilmus ajakirjas Oma Maitse, siin veidi muudetud kujul.
Tatrapilaff sealihaga
Rita Osa retsept.