25 g võid
1 porru
200 g keedetud või küpsetatud kanaliha
200 ml valmis Hollandi kastet
55 g riivitud Gruyere juustu
1 sl terasinepit
2 sl hakitud murulauku
soola ja musta pipart
750 g pärmi-lehttainast
1 klopitud muna määrimiseks
Kuumuta ahi 200C.
Lõika porrult tumeroheline osa ära (seda osa võid kasutada nt puljongi keetmisel mõnes teises retseptis). Siis lõika porru pikuti pooleks ja pese hoolega. Raputa kuivaks ja lõika seejärel viiludeks.
Sulata potis või, siis lisa porru ja hauta keskmisel kuumusel u 5 minutit. Lase jahtuda.
Sega täidise jaoks praetud porru, tükeldatud kanaliha, Hollandi kaste, 40 g riivjuustust, sinep ja murulauk. Maitsesta soola-pipraga, sega läbi.
Vajadusel rulli pärmi-lehttainas veidi õhemaks, siis lõika ruutudeks. Tõsta iga tainaruudu ühele poolele täidist, murra teine pool peale (võid teha nii kolmnurkseid kui ka ristkülikukujulisi pirukaid). Suru servad kahvliga tugevasti kinni.
Tõsta pirukad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, pintselda pealt klopitud munaga. Tee iga piruka peale noaga üks sisselõige. Puista peale ülejäänud riivitud juust.
Küpseta 20-25 minutit või kuni pirukad on kuldsed ja kenasti kerkinud.
Retsept on Briti ajakirjast Family Circle (9/2001)
Lehttainapirukad kana, porru ja juustuga
Väikesed soolased pirukad