Lehttainapirukad kana, porru ja juustuga

Väikesed soolased pirukad

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

25 g võid

1 porru

200 g keedetud või küpsetatud kanaliha

200 ml valmis Hollandi kastet

55 g riivitud Gruyere juustu

1 sl terasinepit

2 sl hakitud murulauku

soola ja musta pipart

750 g pärmi-lehttainast

1 klopitud muna määrimiseks

Valmistamine

Kuumuta ahi 200C. 

Lõika porrult tumeroheline osa ära (seda osa võid kasutada nt puljongi keetmisel mõnes teises retseptis). Siis lõika porru pikuti pooleks ja pese hoolega. Raputa kuivaks ja lõika seejärel viiludeks. 

Sulata potis või, siis lisa porru ja hauta keskmisel kuumusel u 5 minutit. Lase jahtuda.

Sega täidise jaoks praetud porru, tükeldatud kanaliha, Hollandi kaste, 40 g riivjuustust, sinep ja murulauk. Maitsesta soola-pipraga, sega läbi.

Vajadusel rulli pärmi-lehttainas veidi õhemaks, siis lõika ruutudeks. Tõsta iga tainaruudu ühele poolele täidist, murra teine pool peale (võid teha nii kolmnurkseid kui ka ristkülikukujulisi pirukaid). Suru servad kahvliga tugevasti kinni.

Tõsta pirukad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, pintselda pealt klopitud munaga. Tee iga piruka peale noaga üks sisselõige. Puista peale ülejäänud riivitud juust.

Küpseta 20-25 minutit või kuni pirukad on kuldsed ja kenasti kerkinud.

Retsept on Briti ajakirjast Family Circle (9/2001)

LISA KOMMENTAAR