Kuumutatud ananassipasha

Kuumutatud pasha, mis sisaldab konservananassi, rosinaid ja apelsinisukaadi.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500 g rasvast kohupiima

1 dl 35% rõõska koort

1.5 dl suhkrut

2 tl vanillisuhkrut

100 g sulatatud võid

2 suurt muna

1 väike purk konservitud ananassi

heledaid rosinaid

apelsini sukaadi

pähkleid

Kaunistuseks:

1 dl 35% rõõska koort

2 tl suhkrut

100-150 g kuivatatud värvilist tükeldatud ananassi

Valmistamine

Pane kuiv värske kohupiim keedupotti (vajadusel suru kohupiim enne läbi sõela). Lisa pool pakki rõõska koort, suhkru ja vanillsuhkruga vahustatud munakollased, sulavõi. Kuumuta segades kuni keemiseni. Tõsta pott tulelt.

Lisa väikesteks tükkideks lõigatud ananass jm lisandid, viimasena sega juurde kõvaks vahuks löödud munavalged.

Lase veidi jahtuda, vala sõelale ja lase üleöö nõrguda. Aseta pasha serveerimisalusele. 

Kaunistada vahukooretupsude ja värviliste ananassitükkidega.

Retsept ilmus ajakirjas Elukiri (märts 2002, Ellen Arnover, Pasha ananassiga). Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Üllekas
postitatud 05.04.2010 11:05

Siiani kindlasti üks mu parimaid pashasid. Piisavalt magus. Ananassitükid olid hamba all mõnusad krõmpsud. See andis sellise mõnusa värske nüansi asja juures. Rosinaid meie ei lisanud (sest neid me ei armasta), panime hoopis mandlilaastu puru. Seda pashat võib teine kordki veel teha:)

Pille
postitatud 26.03.2016 13:16

Üllekas tegi sellise pildi:

Hexy
postitatud 09.04.2012 12:39

Minu jaoks oli liiga magus, aga muidu täitsa hea

Kaare
postitatud 31.03.2017 11:08

Mulle meeldis!