500 g rasvast kohupiima
1 dl 35% rõõska koort
1.5 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
100 g sulatatud võid
2 suurt muna
1 väike purk konservitud ananassi
heledaid rosinaid
apelsini sukaadi
pähkleid
Kaunistuseks:1 dl 35% rõõska koort
2 tl suhkrut
100-150 g kuivatatud värvilist tükeldatud ananassi
Pane kuiv värske kohupiim keedupotti (vajadusel suru kohupiim enne läbi sõela). Lisa pool pakki rõõska koort, suhkru ja vanillsuhkruga vahustatud munakollased, sulavõi. Kuumuta segades kuni keemiseni. Tõsta pott tulelt.
Lisa väikesteks tükkideks lõigatud ananass jm lisandid, viimasena sega juurde kõvaks vahuks löödud munavalged.
Lase veidi jahtuda, vala sõelale ja lase üleöö nõrguda. Aseta pasha serveerimisalusele.
Kaunistada vahukooretupsude ja värviliste ananassitükkidega.
Retsept ilmus ajakirjas Elukiri (märts 2002, Ellen Arnover, Pasha ananassiga). Pildi tegi Kaare.
Siiani kindlasti üks mu parimaid pashasid. Piisavalt magus. Ananassitükid olid hamba all mõnusad krõmpsud. See andis sellise mõnusa värske nüansi asja juures. Rosinaid meie ei lisanud (sest neid me ei armasta), panime hoopis mandlilaastu puru. Seda pashat võib teine kordki veel teha:)
Minu jaoks oli liiga magus, aga muidu täitsa hea
Mulle meeldis!
Kuumutatud ananassipasha
Kuumutatud pasha, mis sisaldab konservananassi, rosinaid ja apelsinisukaadi.