Kedgeree seentega

Šampinjonide, herneste, suitsutatud kilttursa, krevettide ja keedetud munadega kedgeree on anglo-india roog.

Kogus
kahele kuni kolmele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
30-35 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

100 g pikateralist riisi

0,5 tl kollajuurt ehk kurkumit

350 g suitsutatud kiltturska või muud suitsukala

4 keedetud muna

1 sl oliiviõli

50 g viilutatud pruune šampinjone

85 g külmutatud maisi

85 g külmutatud herneid

100 g keedetud krevette

0,5 sidruni mahl

näpuotsaga muskaatpähklit

150 ml 10% rõõska koort e. kohvikoort

2 sl hakitud värsket peterselli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pane riis potti, lisa 225 ml vett, samuti kollajuur ja näpuotsaga soola.- Kuumuta keemiseni, siis keeda tasasel tulel u 15 minutit, kuni vesi on imendunud ja riis on pehme. 

Samal ajal aseta suitsutatud kilttursk fooliumiga kaetud ahjupannile ja küpseta 7-8 minutit kuuma grillelemendi all, kuni kala on läbi küpsenud ja kuumenenud. Murra kahvliga tükkideks.

Koori munad, lõika sektoriteks. 

Kuumuta pannil õli, prae viilutatud šampinjone 3-4 minutit või kuni šampinjonid on pehmed. Tõsta kuumust, lisa pannile mais ja herned ning prae tugeval tulel 2-3 minutit. Sega aeg-ajalt.

Sega pannil kõik ained omavahel, timmi maitse parajaks ja serveeri. Peale puista hakitud petersell.

Loe veel:

Retsept ilmus ajakirjas BBC Good Food (detsember 1998)

LISA KOMMENTAAR