100 g pikateralist riisi
0,5 tl kollajuurt ehk kurkumit
350 g suitsutatud kiltturska või muud suitsukala
4 keedetud muna
1 sl oliiviõli
50 g viilutatud pruune šampinjone
85 g külmutatud maisi
85 g külmutatud herneid
100 g keedetud krevette
0,5 sidruni mahl
näpuotsaga muskaatpähklit
150 ml 10% rõõska koort e. kohvikoort
2 sl hakitud värsket peterselli
soola ja musta pipart
Pane riis potti, lisa 225 ml vett, samuti kollajuur ja näpuotsaga soola.- Kuumuta keemiseni, siis keeda tasasel tulel u 15 minutit, kuni vesi on imendunud ja riis on pehme.
Samal ajal aseta suitsutatud kilttursk fooliumiga kaetud ahjupannile ja küpseta 7-8 minutit kuuma grillelemendi all, kuni kala on läbi küpsenud ja kuumenenud. Murra kahvliga tükkideks.
Koori munad, lõika sektoriteks.
Kuumuta pannil õli, prae viilutatud šampinjone 3-4 minutit või kuni šampinjonid on pehmed. Tõsta kuumust, lisa pannile mais ja herned ning prae tugeval tulel 2-3 minutit. Sega aeg-ajalt.
Sega pannil kõik ained omavahel, timmi maitse parajaks ja serveeri. Peale puista hakitud petersell.
Retsept ilmus ajakirjas BBC Good Food (detsember 1998)
Kedgeree seentega
Šampinjonide, herneste, suitsutatud kilttursa, krevettide ja keedetud munadega kedgeree on anglo-india roog.