Keedetud põldoad

Üks Eesti köögi klassikuid, mis sobib ühtviisi hästi nii vastlalauale kui ka pubisnäkiks.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

kuivatatud põldube

vett

soola

hakitud tilli

Valmistamine

Pane kuivatatud oad 24 tunniks vette ligunema.

Vaheta leotusvesi puhta vee vastu (1 osa ube, 2 osa vett) ja keeda ube madalal kuumusel umbes 2-3 tundi, kuni oad on täiesti pehmed.

Keetmise lõpupoole lisa soola. Valmis oad kalla sõelale nõrguma. (Kui soovid ube külmalt serveerida, siis pole nõrutada vaja, jäta keeduleeme sisse jahtuma!)

Serveerimisel puista ubadele hakitud tilli. Kui roog tundub liiga mage, sega kuumade ubade hulka veidi peent soola.

Kuumalt võib ube anda lauale koos keedetud seajalgadega või sealihaga; mõned pool süüakse soolaube hapupiimaga. Külmalt on need aga eriti maitsvad õlle kõrvale!


Pildi tegi Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 20.01.2016 11:02

Kasutaja Uduvihm on saatnud sellise pildi 2012. aastal:

Maria Mälk
postitatud 16.02.2021 15:49

Väga maitsvad hapukoorega!