2,5 l kupatamist mitte vajavate seente segu - nt
lehter-kukeseeni või harilikke kukeseeni
timpnarmikuid või pihkaseid liimikuid
2 väikest või 1 keskmine sibul
180 g jahuseid kartuleid (nt Rosamunda)
1 dl tahket saiapuru või riivsaia
1 muna
1 sl hakitud värsket majoraani e. vorstirohtu
2 tl soola umbes
värskelt jahvatatud musta pipart
Kaunistamiseks:200 g pohli
hakitud siledalehist peterselli
Puhasta seened, pihkastelt liimikutelt eemalda kindlasti limajas kile. Lõika seened väiksemateks tükkideks, siis pane kuumale kuivale pannile ja kuumuta, kuni seentest eralduv vedelik on aurustunud.
Seeni peaks olema peale kuumutamist u 320 g. Lase hetk jahtuda, siis haki köögikombainis peeneks, aga ära päris püreeks lase!
Haki sibul peeneks, prae pannil õlis pehmeks. Riivi küüslauk. Keeda kartul koos koorega, siis koori ja riivi kartuli jämedalt.
Sega kausis praetud seened, riivitud keedetud kartul, praetud sibul ja riivitud küüslauk.
Vajadusel peenesta tahke saia puru köögikombainis peeneks pulbriks. Sega seenesegu hula.
Sega seenesegu hulka muna, siis maitsesta majoraani, soola ja pipraga.
Veereta seenesegust u 28 pallikest. Prae seenepalle pannil õli-võisegus.
Serveerimisel kaunista pohlade ja hakitud peterselliga.
Loe veel:
Retsept siit.
Seenepallid
Pannil praetud seenepallid sobivad hästi lihapalle asendama. Algretseptis oli kasutatud seente segu (pihkane liimik, lehter-kukeseen, harilik kukeseen, timpnarmik)