Kanakintsud rohelise tomati, basiiliku ja ingveriga

Kui sügisel pole tomatid valmis saanud ja kõike järelvalmima panna ei soovi, siis proovi hoopis seda ahjurooga.

Kogus
kahele kuni kolmele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2-3 rohelist tomatit (u 250 g)

2 nahaga kanakintsu või u 400 g kanakintsuliha

2 sl külmpressitud oliiviõli

2 sl kuiva (fino) šerrit või kuiva valget vermutit või kuiva valget veini

2-3 sl hakitud värsket basiilikut või peterselli

2 hakitud küüslauguküünt

2 cm jupp ingverit riivituna

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 200C. 

Kui kasutad terveid kanakintse, siis pane need ahjuvormi, maitsesta soola-pipraga ja nirista peale oliiviõli. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit või kuni kanakintsud on kuldsed ja poolvalmis. 

Kui kasutad kanakintsuliha, siis lõika see u 2 cm tükkideks. Eelnevalt küpsetada pole vaja.

Lõika tomatid sektoriteks. Haki küüslauk.. 

Pane kõik ained ahjuvormi, sega. Küpseta u 20 minutit, kuni kana ja tomatid on küpsed. 

Puista peale veel veidi hakitud maitserohelist ja serveeri. Kõrvale sobib näiteks keedetud riis või krõbeda koorikuga sai. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR