2 sl oliiviõli
2 õhukeselt viilutatud punast paprikat (eemalda seemned)
2 õhukeselt viilutatud punast sibulat
3 purustatud küüslauguküünt
2 viilutatud punast tšillit (eemalda seemned)
2 tl jahvatatud koriandriseemneid
2 tl jahvatatud vürtsköömneid
4 ribadeks lõigatud kanafileed
soola ja musta pipart
220 g purk praetud pinto ube (refried beans/frijoles refritos)
4 sl hakitud värsket koriandrit
300 g hapukoort
150 g riivitud Cheddar juustu
Kuumuta õli suurel pannil. Lisa ribadeks lõigatud paprikad, sibul, küüslauk ja 3/4 viilutatud tšillist. Kuumuta keskmisel tulel u 8 minutit aeg-ajalt segades, kuni köögiviljad on pehmed.
Lisa jahvatatud koriander ja vürtsköömned, sega läbi.
Lisa kanafileeribad, maitsesta soola-pipraga ja sega läbi. Kata pann kaanega ja küpseta u 5 minutit.
Siis tõsta pann tulelt. Sega hulka refried beans, 3 sl värsket koriandrit ja 2 sl hapukoort. Sega läbi.
Aseta nisutortiljad tööpinnale. Jaota kanasegu tortiljadele, siis keera need rulli.
Aseta suurde ahjuvormi (nt lasanjevormi), liitekoht allpool. Tõsta peale ülejäänud hapukoor. Siis puista peale riivitud juust ja ülejäänud tšilli.
(Seda võib teha kuni 2 päeva varem. Kata pealt toidukile, fooliumi või kaanega ja pane 2 päevaks külmkappi).
Kuumuta ahi 190C (pöördõhuga 170C). Kata tortiljavorm fooliumiga ja küpseta ahjus u 50 minutit.
Siis eemalda foolium ning küpseta veel 10-15 minutit või kuni roog on kuldne ja tulikuum.
Võta ahjust välja, puista peale ülejäänud värske koriander. Kõrvale paku avokaadot ja lehtsalatit.
Retsept on Briti ajakirjast BBC Good Food (veebruar 1999)
Mehhiko enchiladad
Nisutortiljad on täidetud kana-paprika-praeoa täidisega ning ahjus üle küpsetatud. Arvesta 2 tortiljat sööja kohta.