2 suuremat kanafileed (kokku u 500 g)
0,5 pikka kurki
1 porgand
2 tl seesamiõli
2 sl maapähklivõid
1 sl magusat tšillikastet (sweet chilli sauce)
1 tl suhkrut
2 sl sojakastet
1 sl tavalist riisiäädikat või musta riisi äädikat
1 väike punane tšilli
100 ml vett
1 tl seesamiseemneid
soola ja musta pipart
Pošeeri kanafileesid soolaga maitsestatud vees u 15 minutit, kuni need on küpsed. Koori pinnale kogunev vaht. Siis keera tuli kinni ja lase kanafileedel veel 15 minutit kuumas leemes seista.
Lõika kurk pikuti pooleks, uurista välja seemned. Siis lõika kurk, porgand ja varssellerid 5 cm juppideks ning seejärel peenikesteks tikkudeks.
Sega kausis seesamiõli, maapähklivõi, magus tšillikaste, suhkur, sojakaste, riisiäädikas ja peenelt hakitud tšilli ühtlaseks. Vispelda vähehaaval juurde 1 dl vett, kuni saad paksu voolava kastme. Timmi maitse parajaks.
Nõruta kanafileed, ribasta peeneks. Lõika talisibulad õhukesteks viiludeks.
Sega kausis kanafileeribad, porgandiribad, kurgiribad, varsselleriribad ja talisibul omavahel, siis nirista peale veel veidi seesamiõli ja riisiäädikat, maitsesta soola-pipraga.
Laota salatilehed vaagnale, nendele kana-köögiviljasegu. Nirista peale kaste. Puista peale seesamiseemned.
Kõrvale võid pakkuda riisi või nuudleid.
Jill Dupleixi retsept ilmus Briti ajelehes The Times.
Bang bang kana
Pošeeritud kana vürtsikas kastmes on korraga vürtsikas, pähkline, magus, hapukas, terav. Algselt Sichuani roog, mis on väga populaarne Hiina restoranides Ühendkuningriigis.