Bang bang kana

Pošeeritud kana vürtsikas kastmes on korraga vürtsikas, pähkline, magus, hapukas, terav. Algselt Sichuani roog, mis on väga populaarne Hiina restoranides Ühendkuningriigis.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 suuremat kanafileed (kokku u 500 g)

0,5 pikka kurki

1 porgand

2 sellerivart

2 tl seesamiõli

2 sl maapähklivõid

1 sl magusat tšillikastet (sweet chilli sauce)

1 tl suhkrut

2 sl sojakastet

1 sl tavalist riisiäädikat või musta riisi äädikat

1 väike punane tšilli

100 ml vett

3 talisibulat

1 tl seesamiseemneid

soola ja musta pipart

8 lehtsalatilehte

Valmistamine

Pošeeri kanafileesid soolaga maitsestatud vees u 15 minutit, kuni need on küpsed. Koori pinnale kogunev vaht. Siis keera tuli kinni ja lase kanafileedel veel 15 minutit kuumas leemes seista. 

Lõika kurk pikuti pooleks, uurista välja seemned. Siis lõika kurk, porgand ja varssellerid 5 cm juppideks ning seejärel peenikesteks tikkudeks. 

Sega kausis seesamiõli, maapähklivõi, magus tšillikaste, suhkur, sojakaste, riisiäädikas ja peenelt hakitud tšilli ühtlaseks. Vispelda vähehaaval juurde 1 dl vett, kuni saad paksu voolava kastme. Timmi maitse parajaks. 

Nõruta kanafileed, ribasta peeneks. Lõika talisibulad õhukesteks viiludeks. 

Sega kausis kanafileeribad, porgandiribad, kurgiribad, varsselleriribad ja talisibul omavahel, siis nirista peale veel veidi seesamiõli ja riisiäädikat, maitsesta soola-pipraga. 

Laota salatilehed vaagnale, nendele kana-köögiviljasegu. Nirista peale kaste. Puista peale seesamiseemned.

Kõrvale võid pakkuda riisi või nuudleid. 

Loe veel:

Jill Dupleixi retsept ilmus Briti ajelehes The Times. 

LISA KOMMENTAAR