Suvikõrvitsapitsa

Algretseptis oli kasutatud tomatikastme+pitsapõhja komplekti.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

pitsa jaoks sobivat pärmitainast

pitsakastet

300 g rohelist ja kollast rullkõrvitsat

0,5 sl soolahelbeid

1 punane sibul

2 dl jämedalt riivitud Västerbottensost® juustu või muud maitsekat juustu

1 dl hakitud värsket peterselli ja/ või basiilikut

värskelt jahvatatud musta pipart

Valmistamine

Valmista pitsapõhi näiteks selle retsepti järgi ja pitsakaste näiteks selle retsepti järgi. 

Kuumuta ahi 225C.

Rulli pitsatainas kergelt jahusel laual õhukeseks ning tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Suru tainas laiali, siis määri peale kiht tomatikastet.

Lõika rullkõrvitsad õhukesteks viiludeks. Laota tomatikastmele - eriti ilus jääb, kui laotad rohelised ja kollased suvikõrvitsakettad vaheldumisi. Maitsesta soolaga.

Koori sibul, lõika viiludeks ja puista pitsale. Puista peale riivitud sool ning hakitud maitseroheline. 

Küpseta 225-kraadises ahjus u 15 minutit. 

Võta valmis pitsa ahjust välja, lõika tükkideks. Jahvata peale musta pipart ja serveeri.  

Retsept on Rootsi ajakirjast LagaLätt 8/2009

LISA KOMMENTAAR