Pitsakaste

Kogus
4-6 pitsa jaoks
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

2 sl oliiviõli

1 hakitud väiksem sibul

1 suur küüslauguküüs

2 x 400 g konservitud purustatud tomateid

3 sl kontsentreeritud tomatipastat

1 loorberileht

2 sl kuivatatud punet

2 tl pruuni suhkrut

väike punt basiilikut

Valmistamine

Kuumuta õli potis tasasel tulel. Lisa sibul ja korralik näputäis soola. Prae tasasel tulel 12-15 minutit või kuni sibul on pehme ja klaasjas. 

Lisa küüslauk ja prae veel minut aega. 

Kalla potti tomatid (purustatud tomatid + tomatipasta), loorberileht, pune ja suhkur. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust. Lase tasasel tulel ilma kaaneta podiseda 30-35 minutit, kuni kaste on kokku keenud. Eemalda loorberileht; maitsesta kaste soola-pipraga.

Kui tahad siledat kastet, siis püreesta saumikseriga, aga see pole vajalik. 

(Siinkohal võid kastme kuni 1 nädalaks külmkappi panna või kuni mõneks kuuks sügavkülma). 

Sega hakitud basiilik kastme hulka, siis pitsade peale. Jagub 4-6 pitsa jaoks. 

Nipid ja soovitused:

  • Valmista kaste varem, et see jõuaks enne pitsale määrimist jahtuda. Siis ei jää pitsapõhi nii pehme. 

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR