2 sl oliiviõli
1 hakitud väiksem sibul
1 suur küüslauguküüs
2 x 400 g konservitud purustatud tomateid
3 sl kontsentreeritud tomatipastat
2 sl kuivatatud punet
2 tl pruuni suhkrut
väike punt basiilikut
Kuumuta õli potis tasasel tulel. Lisa sibul ja korralik näputäis soola. Prae tasasel tulel 12-15 minutit või kuni sibul on pehme ja klaasjas.
Lisa küüslauk ja prae veel minut aega.
Kalla potti tomatid (purustatud tomatid + tomatipasta), loorberileht, pune ja suhkur. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust. Lase tasasel tulel ilma kaaneta podiseda 30-35 minutit, kuni kaste on kokku keenud. Eemalda loorberileht; maitsesta kaste soola-pipraga.
Kui tahad siledat kastet, siis püreesta saumikseriga, aga see pole vajalik.
(Siinkohal võid kastme kuni 1 nädalaks külmkappi panna või kuni mõneks kuuks sügavkülma).
Sega hakitud basiilik kastme hulka, siis pitsade peale. Jagub 4-6 pitsa jaoks.
Retsept siit.
Pitsakaste