500 g kodust hakkliha e. sea- ja veisehakkliha segu
soola ja musta pipart
1 tl sinepit
väike peotäis hakitud tüümiani
125 g porgandeid
250 g kartuleid
125 g rohelisi ube (nn Rooma oad)
350 g riivitud keedetud peeti
1,2 l keeva vett
1 sl 30% äädikat
suur peotäis värsket tilli
Valmista esmalt lihapallid. Selleks maitsesta hakklihasegu soola, pipra, sinepi ja tüümianiga. Sega kokku, siis vormi käte vahel väikesed lihapallid ja tõsta külmkappi ootele.
Tükelda porgandid, kartulid ja oad väikesteks tükkideks.
Kuumuta poti põhjas õli, prae köögivilju segades mõned minutid. Ära pruunista!
Lisa riivitud keedetud peet ja äädikas (äädikas aitab värvil püsida), maitsesta soolaga.
Kalla peale keev vesi, kuumuta keemiseni, siis kata pott kaanega, alanda kuumust ja lase supil tasasel tulel haududa, kuni köögiviljad on pehmed.
Kui köögiviljad on pehmed, lisa supile hakklihapallid ja keeda, kuni lihapallid on valmis.
Sega juurde hakitud till, lase veel mõned minutid kaane all maitsestuda.
Serveeri.
Toidukirjutaja Andra Kalda retsept, sõnastust muudetud.
Lihapalliborš
Kui kasutada keedetud peeti, valmib supp kiiresti.