Lihapalliborš

Kui kasutada keedetud peeti, valmib supp kiiresti.

Kogus
neljale kuni viiele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g kodust hakkliha e. sea- ja veisehakkliha segu

soola ja musta pipart

1 tl sinepit

väike peotäis hakitud tüümiani

125 g porgandeid

250 g kartuleid

125 g rohelisi ube (nn Rooma oad)

õli

350 g riivitud keedetud peeti

1,2 l keeva vett

1 sl 30% äädikat

suur peotäis värsket tilli

Valmistamine

Valmista esmalt lihapallid. Selleks maitsesta hakklihasegu soola, pipra, sinepi ja tüümianiga. Sega kokku, siis vormi käte vahel väikesed lihapallid ja tõsta külmkappi ootele. 

Tükelda porgandid, kartulid ja oad väikesteks tükkideks. 

Kuumuta poti põhjas õli, prae köögivilju segades mõned minutid. Ära pruunista! 

Lisa riivitud keedetud peet ja äädikas (äädikas aitab värvil püsida), maitsesta soolaga.

Kalla peale keev vesi, kuumuta keemiseni, siis kata pott kaanega, alanda kuumust ja lase supil tasasel tulel haududa, kuni köögiviljad on pehmed. 

Kui köögiviljad on pehmed, lisa supile hakklihapallid ja keeda, kuni lihapallid on valmis. 

Sega juurde hakitud till, lase veel mõned minutid kaane all maitsestuda.

Serveeri. 

Toidukirjutaja Andra Kalda retsept, sõnastust muudetud. 

LISA KOMMENTAAR