350 g värsket spinatit
1-2 tükeldatud tomatit
5 küüslauguküünt - 3 jäta terveks, 2 haki
2,5 cm jupp ingverijuurt
1 roheline mitte väga terav tšillikaun
2 sl õli
1 suur hakitud sibul
120 ml vett
0,75-1 tl garam masala vürtsisegu
0,25 tl kollajuurt ehk kurkumit
0,25 tl tšillipulbrit
maitse järgi soola
2-3 sl vahukoort
250 g paneer (india juust)
0,5 sl kuivatatud ja peenestatud lambaläätse lehti (kasuri methi)
maitse järgi sidrunimahla
Kuumuta potis vesi keemiseni, lisa veidi soola. Siis lisa spinatilehed ning blanšeeri ehk kupata neid 2-3 minutit, kuni lehed on täiesti närtsinud. Võta pott tulelt, kurna spinatilehed välja ja pane jääkülma vette, et värvi paremini säilitada.
Pane spinatilehed, tükeldatud tomat, 3 küüslauguküünt, ingver ja roheline tšilli kannmikserisse või köögikombaini. Püreesta ühtlaseks pastaks.
Kuumuta pott keskmisel tulel. Siis lisa õli ning tükeldatud sibulad. Kuumuta segades 5-6 minutit, kuni sibulad pehmenema hakkavad.
Lisa 2 hakitud küüslauguküünt. Kuumuta tasasel tulel, kuni küüslauk on kergelt kuldne.
Kalla potti spinatipüree, sega läbi. Lisa ka pool klaasi vett.
Kata pott kaanega ning kuumuta spinatikastet keskmisel kuumusel 10 minutit. Sega aeg-ajalt, et kaste põhja ei kõrbeks.
Siis sega juurde garam masala, kollajuur, tšillipulber ja sool. Sega, kuumuta minut aega. Maitse - kui spinat mõrkjas tundub, lisa ka 0,5 tl suhkrut. Sega juurde rõõsk koor.
Siis sega juurde kuubikuteks lõigatud paneer. Lase 3-4 minutit podiseda. Keera tuli kinni, maitsesta kaste sidrunimahla ja lambaläätselehtedega. Sega.
Serveeri kuumalt, kõrvale paku naani, rotit või riisi.
Loe veel:
Retsept mugandatud siit.
Palak paneer
Palak paneer on India roog, mis koosneb spinatipüreest ja grillitud paneer-juustu kuubikutest. Vürtsidest kasutatakse ingverit, küüslauku, tomatit, kollajuurst, vürtsköömneid, tšillit ja garam masalat. Serveeritakse kuumalt, kõrvale pakutakse rotit, naani, paratha leiba või keedetud riisi, või siis lihtsalt sibulaga.