Palak paneer

Palak paneer on India roog, mis koosneb spinatipüreest ja grillitud paneer-juustu kuubikutest. Vürtsidest kasutatakse ingverit, küüslauku, tomatit, kollajuurst, vürtsköömneid, tšillit ja garam masalat. Serveeritakse kuumalt, kõrvale pakutakse rotit, naani, paratha leiba või keedetud riisi, või siis lihtsalt sibulaga.

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

350 g värsket spinatit

1-2 tükeldatud tomatit

5 küüslauguküünt - 3 jäta terveks, 2 haki

2,5 cm jupp ingverijuurt

1 roheline mitte väga terav tšillikaun

2 sl õli

1 suur hakitud sibul

120 ml vett

0,75-1 tl garam masala vürtsisegu

0,25 tl kollajuurt ehk kurkumit

0,25 tl tšillipulbrit

maitse järgi soola

2-3 sl vahukoort

250 g paneer (india juust)

0,5 sl kuivatatud ja peenestatud lambaläätse lehti (kasuri methi)

maitse järgi sidrunimahla

Valmistamine

Kuumuta potis vesi keemiseni, lisa veidi soola. Siis lisa spinatilehed ning blanšeeri ehk kupata neid 2-3 minutit, kuni lehed on täiesti närtsinud. Võta pott tulelt, kurna spinatilehed välja ja pane jääkülma vette, et värvi paremini säilitada.

Pane spinatilehed, tükeldatud tomat, 3 küüslauguküünt, ingver ja roheline tšilli kannmikserisse või köögikombaini. Püreesta ühtlaseks pastaks.

Kuumuta pott keskmisel tulel. Siis lisa õli ning tükeldatud sibulad. Kuumuta segades 5-6 minutit, kuni sibulad pehmenema hakkavad. 

Lisa 2 hakitud küüslauguküünt. Kuumuta tasasel tulel, kuni küüslauk on kergelt kuldne. 

Kalla potti spinatipüree, sega läbi. Lisa ka pool klaasi vett. 

Kata pott kaanega ning kuumuta spinatikastet keskmisel kuumusel 10 minutit. Sega aeg-ajalt, et kaste põhja ei kõrbeks.

Siis sega juurde garam masala, kollajuur, tšillipulber ja sool. Sega, kuumuta minut aega. Maitse - kui spinat mõrkjas tundub, lisa ka 0,5 tl suhkrut. Sega juurde rõõsk koor. 

Siis sega juurde kuubikuteks lõigatud paneer. Lase 3-4 minutit podiseda. Keera tuli kinni, maitsesta kaste sidrunimahla ja lambaläätselehtedega. Sega.

Serveeri kuumalt, kõrvale paku naani, rotit või riisi. 

Nipid ja soovitused:

  • Kui soovid, võid paneer-kuubikud esmalt pannil õlis kuldpruuniks praadida ja alles siis kastmesse lisada. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR