Imemaitsev pasha

Nami-Nami Pille lemmikpasha juba aastaid. Tegemist on kuumutamata pashaga, millele pistaatsiapähklid ja kuivatet jõhvikad lisavad ilusat värvi.

NB! Mida rammusam kohupiim, seda maitsvam jääb pasha.

Spetsiaalse puidust pashavormi leiate kauplusest Apelsin (Tallinnas Järve ja Rocca al Mare keskuses, Rakveres Vaala keskuses).

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

100 g pehmet võid

1 dl DanSukker suhkrut

500 g toasooja kohupiima

1-2 sl sidrunimahla

1 muna soovi korral

1 tl kvaliteetset vanilliekstrakti

0.5 dl hakitud pistaatsiapähkleid

100 g kuivatatud jõhvikaid

2 dl 35% rõõska koort

Kaunistuseks:

ananasskirsse e. füüsaleid või hakitud pistaatsiapähkleid

Valmistamine

Vahusta pehme või suhkruga kreemjaks. Lisa toasoe ja eelnevalt läbi mikserdatud kohupiim, (muna*) ja maitseained. Sega õrnalt juurde vahustatud rõõsk koor.

Tõsta segu marliga vooderdatud pashavormi nõrguma, pane soovi korral peale surutis. Hoia jahedas.

Järgmisel päeval kummuta pasha vaagnale, eemalda marli ja kaunista nt füüsalite ja pistaatsiapähklipuruga.

  • Kui kardad toorest muna, siis jäta see lisamata. Maitsevahet pole, aga munaga variant jääb veidi siidisem.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.​

LISA KOMMENTAAR

Eve Sotimaalt
postitatud 10.04.2009 20:15

Tegin sel munadepühadel Nami-Nami imemaitsvat Pashat ja tuli tõesti väga väga hea. Asendasin pitsaatsia pähklid röstitud metsapähklitega, kuna poes ei olnud ilma soolata pitsaatsiapähkleid saada. Soovitan retsepti soojalt kõigile...igati õnnestunud pühademagustoit. mmmmmmm ;)

Kuts
postitatud 12.04.2009 17:31

Tegin esimest korda elus pashat ja tulemus oli väga maitsev!

Tintskar
postitatud 14.04.2009 16:36

Tegin seda pashat ja ka Kristjani kuumutatud pashat. Mõlemat esimest korda elus ja mõlemad tulid välja suurepärased!!

pille
postitatud 01.04.2010 19:14

kas keegi on proovinud kasutada külmutatud jõhvikaid või jõhvikaid suhkrus? või peavad ilmtingimata kuivatatud jõhvikad olema?

Mann
postitatud 05.04.2010 08:14

Turul käies suutsin meeles pidada, et jõhvikaid võtta, kuid pistaatsiad läksid sujuvalt meelest. Kodus oli röstitud kookosliistakaid, ja panin neid. Sobisid.
Taaskord ei suuda ma taibata, miks ma pashat vaid munadepüha ajal teen…

Mari-Liis
postitatud 05.04.2010 19:58

Et nüüd kõik ausalt ära rääkida, tuleb tunnistada, et see oli minu elu esimene pasha:). Ilmselgelt mitte viimane.
Pashavormi mul pole, nõrutasin teda marliga vooderdatud sõelal kausi kohal.
Imemaitsev! Kreemine, mahlane, suussulav. Tegin pistaatsiapähklite ja rosinatega, kaunistasin virsikute, hakitud pistaatsiapähklite ja apelsinilõikudega.
Mandlilaastud olid ka kaunistamiseks valmis röstitud, aga ununesid. Juhtub:)

Hexy
postitatud 19.04.2010 08:01

Maitse oli mõnus, aga tundus natuke võine, mina panin kuivatatud kirsse ja need paisusid nii suureks ja olid hirmus magusad.

Jaanika
postitatud 18.04.2011 14:54

Tahtsin uurida koguse kohta, kas see kogus siin on täpselt selle puidust pasha vormi jagu või jääb siit ka üle?

Pille @ Nami-Nami
postitatud 19.04.2011 11:37

Kogus on just ühe pashavormi jaoks.

mustankin
postitatud 08.04.2012 22:54

Panin suhkrut retsepti järgi kuid unustasin, et mul oli magus Saida farmi kohupiim rosinatega, seega läks liiga magusaks, aga see minu viga.
Minu pasha vormi jaoks oli seda liiga palju, seepärat sain veel väikese sõelatäie pashat veel.
Pähkliteks panin poole kogusest mandlilaaste ja poole kogusest kookoshelbeid, sobis küll. Pasha oli küll peaaegu ööpäeva jahutuskambris kuid oleks võinud veidi kuivem olla kuid samas hoidis vormi.
Kogu perele väga maitses, isegi üks laps kes kohupiima muidu ei söö sõi ja kiitis takka.

Kristina
postitatud 31.03.2013 22:44

Tegin seda ilma munata ja ei hõõrunud kohupiima ka sõelast läbi. Järgmine kord prooviksin munaga ja vist ikkagi hõõruksin sõelast läbi. Seekord oli tulemus natuke mure, tahaks kreemikamat varianti. Magusus oli täpselt paras. Ühesõnaga, väga hea, aga sipa väikeseid muudatusi järgmiseks korraks.

Kadi
postitatud 01.04.2015 16:41

Päris esimest korda tehes kasutasin retsepti, pärast seda on alati juba oma täiendustega: maitseks apelsinisukaadi, sisse tooreid koduse vesihoidise jõhvikaid ja pisikesi kompotivirsikutükikesi. Kuna meil on lastega pere, teeme pashast jänese, karvadeks siis kookoshelbed ja martsipanist v suhkrumassist oleme kõrvad voolinud. Nii ka sel pühal, aitäh algretsepti eest!

Karita
postitatud 27.03.2016 17:39

Proovisin ka siis järgi. Olen kaks aastat hoogu võtnud ja nüüd sis leidsin et peab ära tegema. Tegin sama retsepti järgi muidu aga sisse panin pähkli-rosina-ananassikuubiku segu. Lisaks veel terve kuhja tükeldatud marmelaadi erinevat värvi ja sai niii hea et kadus taldrikult imekiirelt. Sai selline megamõnus ja megamagus :)

tänud imelise retsepti eest!!!

Kaare
postitatud 31.03.2017 15:10

Mul tuli hästi kreemine ja pehme, väga mõnus ja rammus. Kasutasin Farmi 5% kohupiima.

Lumetydruk
postitatud 13.04.2017 21:10

Väga hea sai. Läheb kindlasti kordamisele.

Margit
postitatud 17.04.2017 21:22

Väga maitsev, hõrk ja kreemjas pasha.

Pille
postitatud 31.03.2018 22:37

Olin natuke mures, sest mul polnud kodus marlit ja otsustasin segu otse sõelale panna. Pasha tuli hopsti vormist välja! Päris hää