Tsukune ehk jaapani kanalihapallid

Tsukune (つくね) kanahakklihapallid on kõikide sööjate lemmikud! Originaalis peaks neid peitsima magusa sojakastme või yakitore tare kastmega, aga hästi sobib ka teriyaki kaste.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g kanahakkliha

1 dl Panko riivsaia

3 sl sojakastet

2 sl seesamiõli

1 sl riivitud ingverijuurt

Serveerimiseks:

viilutatud talisibulat või rohelist sibulat

seesamiseemneid

keedetud riisi

Lisaks:

grillvardaid

Valmistamine

Kui kasutad puidust vardaid, siis leota neid esmalt vees.

Sega kausis kanahakkliha, riivsai, sojakaste, seesamiõli ja ingver omavahel. Lase 5 minutit paisuda.

Siis vormi õliste kätega väikesed lihapallid ning lüki need grillvarraste otsa. Küpseta süte või grilli kohal või prae pannil ümberringi küpseks (lihapallide sisetemperatuur peaks olema 72°C). Küpsetamise ajal pintselda kanalihapalle kastmega.

Puista peale rohelist sibulat ja seesamiseemneid ning paku niisama või riisi kõrvale.

Nipid ja soovitused:

  • Munavaba dieedi korral kontrolli, et riivsai on munavaba.
  • Gluteenivaba dieedi korral kasuta gluteenivaba riivsaia ja gluteenivaba märgistusega sojakastet.

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu&Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR