Tsukune (つくね) kanahakklihapallid on kõikide sööjate lemmikud! Originaalis peaks neid peitsima magusa sojakastme või yakitore tare kastmega, aga hästi sobib ka teriyaki kaste.
Kui kasutad puidust vardaid, siis leota neid esmalt vees.
Sega kausis kanahakkliha, riivsai, sojakaste, seesamiõli ja ingver omavahel. Lase 5 minutit paisuda.
Siis vormi õliste kätega väikesed lihapallid ning lüki need grillvarraste otsa. Küpseta süte või grilli kohal või prae pannil ümberringi küpseks (lihapallide sisetemperatuur peaks olema 72°C). Küpsetamise ajal pintselda kanalihapalle kastmega.
Puista peale rohelist sibulat ja seesamiseemneid ning paku niisama või riisi kõrvale.
Nipid ja soovitused:
Munavaba dieedi korral kontrolli, et riivsai on munavaba.
Gluteenivaba dieedi korral kasuta gluteenivaba riivsaia ja gluteenivaba märgistusega sojakastet.
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu&Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Tsukune ehk jaapani kanalihapallid
Tsukune (つくね) kanahakklihapallid on kõikide sööjate lemmikud! Originaalis peaks neid peitsima magusa sojakastme või yakitore tare kastmega, aga hästi sobib ka teriyaki kaste.